Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ζωντανεύει η χαρτοβιομηχανία «Λαδόπουλου»
[Η Καθημερινή]: Ζωντανεύει η χαρτοβιομηχανία «Λαδόπουλου»

[Η Καθημερινή]: Ζωντανεύει η χαρτοβιομηχανία «Λαδόπουλου»

ΠΑΤΡΑ. Για περισσότερα από 60 χρόνια το εργοστάσιο του «Λαδόπουλου» στην Πάτρα ήταν μία από τις μεγαλύτερες χαρτοβιομηχανίες της χώρας. Ομως, από το 1991 που έπαψε να λειτουργεί, εγκαταλείφθηκε και ερήμωσε. Μάλιστα, μέχρι και τα μέσα του περασμένου Μαΐου δεκάδες μετανάστες έμεναν στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του από όπου έκαναν εφόδους στο λιμάνι, ενώ στις αρχές του ίδιου μήνα, ένας 20χρονος Αφγανός είχε δολοφονηθεί εκεί από ομοεθνή του.

Μόνο ορισμένοι χώροι του παραμένουν σε χρήση, από τον δήμο, ενώ κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2006» είχε διαμορφωθεί ένας εκθεσιακός χώρος, η αίθουσα «Ντα Βίντσι», η οποία έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα έπαψε να λειτουργεί.

Σήμερα, περίπου 28 χρόνια μετά το κλείσιμο της χαρτοβιομηχανίας επί της λεωφόρου Ακτής Δυμαίων, απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας, Περιφέρεια και δήμος ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων. Βασικός στόχος, σύμφωνα με την Περιφέρεια, «η δημιουργία ενός πολυδύναμου πολιτιστικού, κοινωνικού και διοικητικού κέντρου, που θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη κοινωνική ανάπλαση για τη νότια πλευρά της πόλης». Το ακίνητο ανήκει στον δήμο, ο οποίος το αγόρασε το 1998 έναντι 1.620.100.000 δισ. δραχμών με δάνειο και αποτελείται από συγκρότημα 13 κτιρίων (συνολικά 44.500 τ.μ.), σε οικόπεδο 58.000 τ.μ.

Το πρώτο βήμα έγινε από την Περιφέρεια που κατέθεσε αίτημα στον δήμο για την παραχώρηση, ενώ προτείνεται εκεί να στεγαστούν, μεταξύ άλλων, το διοικητήριο της Περιφέρειας, το μουσικό σχολείο της Πάτρας, ένας παιδικός σταθμός, ένα πολυλειτουργικό συγκρότημα πολιτισμού, ένα κέντρο καινοτομίας για το PATRAS IQ κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!