Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Ζεεχόφερ: «Επιστροφή προσφύγων σε Ελλάδα – Ιταλία»
[Η Καθημερινή]: Ζεεχόφερ: «Επιστροφή προσφύγων σε Ελλάδα – Ιταλία»

[Η Καθημερινή]: Ζεεχόφερ: «Επιστροφή προσφύγων σε Ελλάδα – Ιταλία»

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Ξεκάθαρος ότι οι πρόσφυγες που θα βρεθούν στα γερμανικά σύνορα ερχόμενοι από την Ελλάδα και την Ιταλία θα πρέπει να επιστραφούν αντιστοίχως στην Αθήνα και στη Ρώμη ήταν ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς στη Βιέννη. Συγχρόνως, ο Χ. Ζεεχόφερ ανακοίνωσε συνάντηση με τους ομολόγους του, τον Ιταλό και Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, την επόμενη εβδομάδα στο Ινσμπρουκ, με σκοπό να κλείσει η θαλάσσια οδός της Μεσογείου και οι μεταναστευτικές ροές να μειωθούν σημαντικά.

Ο ίδιος μπορεί να πέταξε το μπαλάκι στην Αγκελα Μέρκελ λέγοντας πως οι λεπτομέρειες για τη συμφωνία για το μεταναστευτικό είναι στα χέρια της, όπως ανέφερε σε ομιλία του στη γερμανική Βουλή νωρίτερα χθες το πρωί, αλλά συγχρόνως δεν παρέλειψε να επαναλάβει πολλές φορές πως όσοι πρόσφυγες βρεθούν στα γερμανικά σύνορα ερχόμενοι από Ελλάδα και Ιταλία θα επιστραφούν άμεσα.

«Οι πρόσφυγες που έχουν εγγραφεί και έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στην Ιταλία και στην Ελλάδα αλλά εμφανίζονται στα σύνορα της Γερμανίας θα μεταφέρονται σε “τράνζιτ” κέντρα και από εκεί θα επιστρέφονται στη Ρώμη και στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεεχόφερ μετά τη συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο, παρότι η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει προβεί ακόμα σε καμία συμφωνία με το Βερολίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!