Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Ο Ζάεφ προβάλλει δέκα σημεία της συμφωνίας των Πρεσπών που θεωρεί διπλωματική νίκη
[Η Καθημερινή]: Ο Ζάεφ προβάλλει δέκα σημεία της συμφωνίας των Πρεσπών που θεωρεί διπλωματική νίκη

[Η Καθημερινή]: Ο Ζάεφ προβάλλει δέκα σημεία της συμφωνίας των Πρεσπών που θεωρεί διπλωματική νίκη

Σε δέκα σημεία της συμφωνίας των Πρεσπών, τα οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση των Σκοπίων, αποτελούν διπλωματική νίκη για τη γειτονική χώρα, εστιάζει η ΠΓΔΜ, ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα τα δέκα σημεία, σε μία προσπάθεια να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν «υπέρ» και σημειώνει ότι πρόκειται για «την τελική συμφωνία για την επίλυση της ‘μακεδονικής’ και της ελληνικής διαφωνίας αναφορικά με το ονοματολογικό και για τη στρατηγική συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών.

Αναλυτικά τα δέκα σημεία:

1.Συμφωνία για το «μακεδονικό» μέλλον

Πρόκειται για μία συμφωνία καλύτερη και πιο δίκαιη για τους πολίτες της «Μακεδονίας». Είναι ένα στοίχημα για το μέλλον της ΠΓΔΜ που ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Γινόμαστε μέλη των οικογενειών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που απολαμβάνουν ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη.

Με τη συμφωνία φέρνουμε καλύτερο επίπεδο ζωής για όλους τους πολίτες και προστατεύουμε την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά για την οποία έγινε διάσημο το «μακεδονικό» έθνος.

2. Η «μακεδονική» ταυτότητα προστατεύεται

Η συμφωνία εγγυάται το δικαίωμα να επιλέγουμε ως «Μακεδόνες». Οχι άλλες διαμάχες. Σύμφωνα με το άρθρο 7, η «μακεδονική» ταυτότητα περιγράφει τα εδάφη μας, τη γλώσσα, τους ανθρώπους, όλα τα χαρακτηριστικά, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!