Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Yπό ενιαία διοίκηση τα ελικόπτερα
[Η Καθημερινή]: Yπό ενιαία διοίκηση τα ελικόπτερα

[Η Καθημερινή]: Yπό ενιαία διοίκηση τα ελικόπτερα

Ενοποιούνται οι Υπηρεσίες Εναερίων Μέσων Αστυνομίας και Πυροσβεστικής. Με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο κατατίθεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή, οι δύο επιμέρους και μέχρι πρότινος αυτόνομες μοίρες συγχωνεύονται και τα συνολικά δέκα ελικόπτερα των δύο σωμάτων τίθενται υπό ενιαία διοίκηση. Η νέα δομή θα ονομάζεται «Υπηρεσία Εναερίων Μέσων Υπουργείου Δημόσιας Τάξης» και θα υπάγεται στον υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. «Πέραν των οικονομιών κλίμακας, παρέχεται στα δύο σώματα μια πιο διευρυμένη επιχειρησιακή ικανότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων στους τομείς της δημόσιας ασφάλειας, της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της δασοπυρόσβεσης», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

Τη διοίκηση του ενιαίου φορέα θα ασκεί αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ενώ έχουν προβλεφθεί δύο θέσεις υποδιοικητών, που θα δοθούν η πρώτη σε αξιωματικό της Πυροσβεστικής και η δεύτερη σε αξιωματικό της Αστυνομίας. Στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σχολίασε στην «Κ» ότι «η νέα υπηρεσία θα αποτελείται από δύο υπομονάδες, καθεμιά από τις οποίες θα διατηρήσει, εν μέρει, την επιχειρησιακή αυτοτέλειά της». Ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι υπό τη νέα δομή τα ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής και αντίστροφα.

Η τροπολογία που κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής προβλέπει επιπλέον ότι στη νέα υπηρεσία θα ενσωματωθούν αυτόματα οι χειριστές και οι τεχνικοί από τα δύο σώματα, καθώς και ότι, στο εξής, θα υλοποιούνται κοινά προγράμματα εκπαίδευσης του προσωπικού και κοινό πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης των ελικοπτέρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!