Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ξεπέρασε το 4% η απόδοση του νέου επταετούς ομολόγου
[Η Καθημερινή]: Ξεπέρασε το 4% η απόδοση του νέου επταετούς ομολόγου

[Η Καθημερινή]: Ξεπέρασε το 4% η απόδοση του νέου επταετούς ομολόγου

H άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων συνεχίστηκε και χθες, εντείνοντας τις ανησυχίες για το κόστος δανεισμού με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα όταν θα κληθεί να καλύψει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες της από τις αγορές.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιμένει ότι η χώρα δεν χρειάζεται προληπτική γραμμή στήριξης και ξεκινά σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών, σε μια προσπάθεια να πείσει για τις καλές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Για τον σκοπό αυτό αναχώρησε χθες για το Παρίσι, όπου θα παραμείνει έως την Πέμπτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Λονδίνο, απ’ όπου θα επιστρέψει την Παρασκευή.

Το χθεσινό νέο σφυροκόπημα οδήγησε την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου στο 4,38% από 4,29% μία ημέρα πριν και του πενταετούς στο 3,77% έναντι 3,64% τη Δευτέρα. Η απόδοση του 7ετούς ομολόγου, εξάλλου, ξεπέρασε χθες το 4%, ενώ είχε διατεθεί στους επενδυτές με 3,5% την περασμένη Πέμπτη.

Στις άλλες χώρες που βγήκαν από μνημόνια, η εικόνα ήταν ανάμεικτη, με συγκριτικά μικρότερες μεταβολές. Ετσι, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Πορτογαλίας αυξήθηκε ελαφρώς στο 2,13% από 2,07% και της Ιρλανδίας έμεινε αμετάβλητη στο 1,14%. Αναλυτές εκτιμούσαν χθες πως η πολιτική παράμετρος ίσως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συμπεριφορά των αγορών έναντι των ελληνικών τίτλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!