Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: «Xenos είναι αυτός ο κόσμος που αφήνουμε στη νέα γενιά»
[Η Καθημερινή]: «Xenos είναι αυτός ο κόσμος που αφήνουμε στη νέα γενιά»

[Η Καθημερινή]: «Xenos είναι αυτός ο κόσμος που αφήνουμε στη νέα γενιά»

Σεμνός και διακριτικός, μιλώντας με αυτοπεποίθηση και πάθος, ο διεθνούς φήμης χορευτής Ακραμ Καν δεν έμοιαζε καθόλου «Xenos» αναλύοντας χθες το νήμα της ιστορίας που συνδέει τους δύο μεγάλους πολέμους με τη σημερινή εποχή, την άνοδο της ξενοφοβίας, την κατάρρευση των κυρίαρχων μύθων και προτύπων και τη χειραγώγηση της Ιστορίας, ενόψει της παγκόσμιας πρεμιέρας της νέας του δουλειάς στην Αθήνα.

«Η ιστορία ξεκίνησε από τα παιδιά μου», μας είπε ο Ακραμ Καν για την αφορμή που τον οδήγησε σε μια αρχειακή έρευνα για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μεγάλη συμμετοχή των Ινδών στρατιωτών, γεγονός, που όπως σημείωσε, αποσιωπούνταν στα βρετανικά βιβλία Ιστορίας που διδάχθηκε ως μαθητής στο Λονδίνο. Η Ινδία συμμετείχε στον πόλεμο με δύναμη περίπου 1,5 εκατ. στρατιωτών. «Ενιωσα πως είχα ευθύνη να τους δείξω την Ιστορία με μια σφαιρική ματιά. Είδα ότι η Ιστορία χειραγωγείται από τους νικητές. Τα συμπτώματα που οδήγησαν στον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπάρχουν και τώρα. Ηταν κάτι που δεν μπορούσα να αγνοήσω», σημειώνει.

Στο καινούργιο και ίσως τελευταίο του έργο, από την πλευρά του χορευτή, ο Ακραμ Καν θα παρουσιάσει μέσα από την ιστορία ενός Ινδού στρατιώτη, που περνούσε καλώδια ασυρμάτου στα χαρακώματα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, την πορεία προς την αποκτήνωση του ανθρώπου που προκαλεί ο πόλεμος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!