Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ξένες πινακίδες για μη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
[Η Καθημερινή]: Ξένες πινακίδες για μη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

[Η Καθημερινή]: Ξένες πινακίδες για μη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Σημαντική αύξηση καταγράφεται στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με ξένες πινακίδες, προκειμένου οι κάτοχοί τους να αποφεύγουν τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας και τα τσουχτερά τεκμήρια.
Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ε. Μπασιάκος, η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου απαντά ότι η προσωρινή κυκλοφορία των οχημάτων με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα είναι νόμιμη, εφόσον πληρούνται διάφορες προϋποθέσεις, όπως η παραμονή τους στην Ελλάδα να είναι για διάστημα έως 6 μηνών και η συνήθης κατοικία εκτός Ελλάδας.
Εφόσον δεν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, τότε επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις.
Συγκεκριμένα, στην περίπτωση οχημάτων που φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας κάποιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 2.500 έως και 10.000 ευρώ, ενώ στις περιπτώσεις οχημάτων με πινακίδες κυκλοφορίας τρίτων χωρών ενεργοποιούνται οι διατάξεις περί λαθρεμπορίας και επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το τριπλάσιο των τελών ταξινόμησης και άλλων φόρων που βαρύνουν το όχημα.
Επίσης, το όχημα κατάσχεται και υποβάλλεται μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για λαθρεμπόριο. Σύμφωνα με την κ. Παπανάτσιου, υπάρχει αυστηρό και ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο για τα οχήματα με ξένες πινακίδες.
Ωστόσο, αυτό που δεν αναφέρει η υφυπουργός είναι το πρόβλημα που υπάρχει και το οποίο δεν αντιμετωπίζεται από το θεσμικό πλαίσιο για τις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο ανήκει σε βουλγαρική επιχείρηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!