Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: «Ξεμπλοκάρουν» τον Μάρτιο κατασχεμένοι λογαριασμοί
[Η Καθημερινή]: «Ξεμπλοκάρουν» τον Μάρτιο κατασχεμένοι λογαριασμοί

[Η Καθημερινή]: «Ξεμπλοκάρουν» τον Μάρτιο κατασχεμένοι λογαριασμοί

Αποδεσμεύονται σταδιακά εκατοντάδες χιλιάδες τραπεζικοί λογαριασμοί από την εφορία στα τέλη Μαρτίου, υπό την προϋπόθεση ότι οι οφειλέτες του Δημοσίου θα ρυθμίσουν τα χρέη τους. Ταυτόχρονα, μέχρι τα τέλη του πρώτου τριμήνου η φορολογική διοίκηση θα έχει εξοφλήσει τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων άνω των 90 ημερών, ενώ επεκτείνονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Τις προτεραιότητες αυτές ανέπτυξε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής σε συνάντησή του με τους προϊσταμένους των εφοριών, τελωνείων και του Γενικού Χημείου του Κράτους, στο πλαίσιο διημερίδας που ξεκίνησε χθες για την ανάλυση των αποτελεσμάτων της Αρχής κατά το 2018 και την παρουσίαση των στόχων της για το 2019. Στην έναρξη της ομιλίας του αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του περασμένου έτους, ξεχωρίζοντας την υπέρβαση του στόχου των εσόδων κατά 814 εκατ. ευρώ αλλά και την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 5,5 δισ. ευρώ, η οποία, όπως είπε, επιτεύχθηκε με παράλληλη μείωση των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων κατά 50%.

Ωστόσο ο διοικητής της ΑΑΔΕ συνέστησε στους προϊσταμένους να μην εφησυχάζουν, καλώντας τους να εντείνουν τους ελέγχους για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Αποδέσμευση λογαριασμών. Από τα τέλη Μαρτίου τίθεται σε εφαρμογή ο προοδευτικά ακατάσχετος λογαριασμός.

Οι οφειλέτες του Δημοσίου θα μπορέσουν σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους, οι οποίοι λόγων χρεών που έχουν προς το Δημόσιο είναι δεσμευμένοι ακόμα και για μελλοντικά υπόλοιπα. Το σχέδιο προβλέπει σταδιακή αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού ύστερα από κατάσχεση, εφόσον προχωρήσουν στη ρύθμιση των οφειλών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!