Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ξεκινούν σήμερα οι επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών
[Η Καθημερινή]: Ξεκινούν σήμερα οι επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών

[Η Καθημερινή]: Ξεκινούν σήμερα οι επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών

Προς τα τέλη της εβδομάδας θα ξεκινήσουν τελικά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών, ενώ από σήμερα αρχίζουν οι επαφές σε τεχνικό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή τη φάση οι συζητήσεις θα διαρκέσουν για περίπου 10 ημέρες, καθώς στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα αναχωρήσουν οι εκπρόσωποι των θεσμών λόγω των φθινοπωρινών διακοπών που υπάρχουν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.
Ο λόγος της αναβολής της προγραμματισμένης για σήμερα έναρξης του ελέγχου είναι ότι απεβίωσε ένα εκ των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ. Ωστόσο, δεν αλλάζει ο στόχος για ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το τέλος του έτους.
Από σήμερα ξεκινούν κάποιες συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με εκπροσώπους υπουργείων (αγορά ενέργειας και γενικότερα οι διαρθρωτικές αλλαγές για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος). Την Πέμπτη αναμένεται να αρχίσουν και οι επαφές σε τεχνικό επίπεδο για τα κρίσιμα ζητήματα της πορείας των δημοσιονομικών μεγεθών, αλλά και των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις. Επίσης, στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται –εκτός απροόπτου– να γίνουν και οι πρώτες συναντήσεις των επικεφαλής των θεσμών με τους υπουργούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!