Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: «Ξεκινήστε άμεσα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς»
[Η Καθημερινή]: «Ξεκινήστε άμεσα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς»

[Η Καθημερινή]: «Ξεκινήστε άμεσα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς»

Την αποτελεσματική και έγκαιρη εφαρμογή των νέων εργαλείων –όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί– για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θέτει ως βασική προτεραιότητα για την τρίτη αξιολόγηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, στην έκθεσή της για την πρόοδο του τρίτου προγράμματος, η Κομισιόν τονίζει ότι απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες από τις τράπεζες για την επίτευξη των στόχων μείωσης των κόκκινων δανείων τόσο για το 2017 όσο και για τα επόμενα χρόνια.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι οι εγχώριες τράπεζες, μετά την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, έχουν ισχυρή κεφαλαιακή βάση, υψηλότερη του μέσου ευρωπαϊκού όρου, καθώς και ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για τη δημιουργία ενός πλαισίου για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών ανοιγμάτων, τα οποία αποστερούν πολύτιμη ρευστότητα από την οικονομία.

Στελέχη τραπεζών σημειώνουν στην «Κ» ότι το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η αντιμετώπισή τους αποτελούν τον κρισιμότερο παράγοντα όχι μόνο για τις τράπεζες αλλά ευρύτερα για την εγχώρια οικονομία, καθώς τυχόν αστοχίες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια νέα κρίση, με αιχμή αυτή τη φορά στις τράπεζες. Αναγνωρίζουν ότι τόσο οι δανειστές όσο και οι εποπτικές αρχές ασκούν πολύ μεγάλη πίεση για το ζήτημα με αιχμή την άμεση ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πιέσεις που απέδωσαν, καθώς σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι πλέον θέμα ημερών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!