Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ξεκινάει άμεσα το market test από την DGcomp
[Η Καθημερινή]: Ξεκινάει άμεσα το market test από την DGcomp

[Η Καθημερινή]: Ξεκινάει άμεσα το market test από την DGcomp

Mε την έναρξη του market test από την DGcomp, πιθανότατα και εντός της εβδομάδας, ξεκινάει η διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου αποεπένδυσης της ΔΕΗ. Πωλητήριο θα μπει στις μονάδες της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης και τα αποτελέσματα του market test με την ολοκλήρωσή του μέσα στον Ιανουάριο θα κρίνουν και την επιτυχία του εγχειρήματος.

Η συμφωνία που επετεύχθη με τους πιστωτές, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κάνει «ρητή αναφορά σε δίκαιο τίμημα και διασφάλιση των συμφερόντων της ΔΕΗ και των μετόχων της». Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συμφωνίας, ωστόσο το πλήρες σχέδιο θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα. Οι πωλήσεις των μονάδων θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018 με πολλά ενδιάμεσα στάδια, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2018. Παράλληλα με το market test, η ΔΕΗ θα αρχίσει να «τρέχει» τη διαδικασία απόσχισης των μονάδων, ενώ θα προσλάβει και σύμβουλο για να προετοιμάσει τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΠΑ, η συμφωνία έκανε αποδεκτό το σχέδιο για απόσυρση της ΔΕΠΑ από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας με την πώληση του ποσοστού της στην ΕΝΙ και ενίσχυση της θέσης της στην ΕΠΑ Αττικής με την εξαγορά του ποσοστού που κατέχει η Shell.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!