Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ξεκινά η έκδοση αδειών κυνηγιού εντός του μηνός
[Η Καθημερινή]: Ξεκινά η έκδοση αδειών κυνηγιού εντός του μηνός

[Η Καθημερινή]: Ξεκινά η έκδοση αδειών κυνηγιού εντός του μηνός

Εντός της εβδομάδος ξεκινά η έκδοση αδειών θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2018-2019. Είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία ξεκινά ένα μήνα νωρίτερα από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, στις 20 Αυγούστου, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, αλλά και ταλαιπωρίας των κυνηγών.

Μέχρι σήμερα, οι σχετικές για την έναρξη της διαδικασίας υπουργικές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος δημοσιεύονταν ταυτόχρονα και με μεγάλη καθυστέρηση, με συνέπεια οι άδειες να ξεκινούν να εκδίδονται ελάχιστες ημέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Το αποτέλεσμα ήταν να σημειώνεται συνωστισμός στις δασικές υπηρεσίες και στους κυνηγετικούς συλλόγους, αφού χιλιάδες άδειες θα έπρεπε να υπογραφούν σε ελάχιστες ημέρες. Οι κυνηγοί επιπλέον διαμαρτύρονταν για την αδυναμία προγραμματισμού των διακοπών τους, αφού έπρεπε να εμφανιστούν αυτοπροσώπως για την έκδοση της άδειας.
Προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα, το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

Μάλιστα, εντός της εβδομάδας, πιθανότατα αύριο, αναμένεται να δημοσιευθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού, με την οποία καθορίζονται οι εισφορές στο Πράσινο Ταμείο, καθώς και η υπουργική απόφαση που αφορά στον καθορισμό της ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους κυνηγετικούς συλλόγους, για όσους επιλέγουν να εκδώσουν την άδεια θήρας μέσω αυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!