Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ξαναπαίρνει μπροστά η Sunlight μετά την πυρκαγιά
[Η Καθημερινή]: Ξαναπαίρνει μπροστά η Sunlight μετά την πυρκαγιά

[Η Καθημερινή]: Ξαναπαίρνει μπροστά η Sunlight μετά την πυρκαγιά

Οι πωλήσεις της Sunlight, μέλος του Ομίλου Olympia σημείωσαν ρυθμό αύξησης άνω του 20% το πρώτο τετράμηνο του 2018, ακολουθώντας την ανοδική τάση της διεθνούς αγοράς βιομηχανικών μπαταριών, που συνεχίζει να αναπτύσσεται με υγιείς ρυθμούς.

Η θετική πορεία του ομίλου διακόπηκε όμως από το περιστατικό της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την 1η Μαΐου στο τμήμα βιομηχανικών μπαταριών του εργοστασίου της Ξάνθης και επηρέασε την παραγωγική και εμπορική του δραστηριότητα.

Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών του ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες κατά το 1ο εξάμηνο του 2018 ανήλθε σε 76 εκατ. €, έναντι 95,6 εκατ. € την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ο δε κύκλος εργασιών της εταιρείας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθε σε 89,6 εκατ. €, έναντι 109,2 εκατ. € το 2017.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος καταναλωτικών μπαταριών πουλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, και κατά συνέπεια οι πωλήσεις αυτού δεν περιλαμβάνονται στις πωλήσεις από συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

Τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων κι αποσβέσεων (EBITDA) σε επίπεδο Ομίλου, ανήλθαν στα -27,2 εκατ. € (-26,7 εκατ. €, η εταιρεία), έναντι 13 εκατ. και 12,2 εκατ. €, αντίστοιχα το 2017, απόρροια τόσο της απομείωσης στοιχείων του ενεργητικού, όσο και της λειτουργικής αδράνειας των δύο τελευταίων μηνών του τρέχοντος εξαμήνου.

Ωστόσο το προσαρμοσμένο EBITDA, εξαιρουμένης δηλαδή της ζημίας από την πυρκαγιά ανήλθε σε 6,8 εκατ. €.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!