Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 16 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: «Ξαναέρχεται» το e-εισιτήριο
[Η Καθημερινή]: «Ξαναέρχεται» το e-εισιτήριο

[Η Καθημερινή]: «Ξαναέρχεται» το e-εισιτήριο

Οι πρώτοι τουρίστες της άνοιξης κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Αθήνας και όλα δείχνουν πως αυτοί που θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε κάποια μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Η μελέτη εφαρμογής παραδόθηκε στις 2/3, προχθές ολοκληρώθηκαν τα σχόλια, σύντομα αρχίζει η υλοποίηση, με στόχο την 1η Μαΐου να ξεκινήσει το τεστ σε προστατευμένο περιβάλλον και ο έλεγχος του λογισμικού και από την 1η Ιουνίου, η λειτουργία του συστήματος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στις κλιτύς, καθώς και σε Ολυμπιείο, Αρχαία και Ρωμαϊκή Αγορά, Κεραμεικό, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Λύκειο του Αριστοτέλη, επίσης στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης, στην Κνωσό και το Μουσείο Ηρακλείου, καθώς και στα πωλητήρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Βυζαντινού.

Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος) αφορά τη δημιουργία, την εγκατάσταση και τη λειτουργία, τον μηχανισμό διασφάλισης εισόδου και απρόσκοπτης πρόσβασης στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία. Την ερχόμενη Τρίτη θα συζητηθεί εκτός απροόπτου στο ΚΑΣ η τοποθέτηση των τουρνικέ, στα οποία την τελευταία στιγμή έγινε αλλαγή για καλύτερη ποιότητα (αντοχή σε εξωτερικές συνθήκες), κόστος που ανέλαβε να καλύψει η ΕΤΕ. Στόχος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων είναι, εκτός από το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τα ακυρωτικά μηχανήματα στην είσοδο, να υπάρχουν τουρνικέ και στην έξοδο με κάουντερ, για τη μέτρηση των ατόμων που εξέρχονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!