Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 11 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ξαναχτίζοντας τη Βρίσα Λέσβου με παλιά υλικά
[Η Καθημερινή]: Ξαναχτίζοντας τη Βρίσα Λέσβου με παλιά υλικά

[Η Καθημερινή]: Ξαναχτίζοντας τη Βρίσα Λέσβου με παλιά υλικά

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Με αυτό ως όχημα, μία εθελοντική ομάδα ανθρώπων με καταγωγή από τη Βρίσα Λέσβου, το χωριό που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό του Ιουνίου, επιχειρεί να κλείσει τις ανοιχτές πληγές και να ξαναχτίσει τον οικισμό προτάσσοντας ένα «νέο όραμα».

Αυτός ήταν και ο τίτλος της συνάντησης που έγινε πριν από λίγες ημέρες με πρωτοβουλία της εν λόγω ομάδας που βαφτίστηκε «Re-Βuild Vrissa» και στην οποία συμμετέχουν εθελοντικές ομάδες εργασίας τόσο του ΕΜΠ όσο και της αρχιτεκτονικής ομάδας Arch Point, καθώς βούληση όλων των συμμετεχόντων είναι η ανοικοδόμηση να γίνει όσο το δυνατόν πιο συντεταγμένα και σωστά. Να ανοικοδομηθεί το χωριό κρατώντας τον ιδιαίτερο παραδοσιακό χαρακτήρα του, αλλά να ενταχθούν στη «νέα Βρίσα» σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως η αξιοποίηση της γεωθερμίας, καθιστώντας την ένα χωριό-πρότυπο. Τα ανωτέρω τέθηκαν επί τάπητος στην εκδήλωση όπου παρευρέθη πλήθος κόσμου.

Αρχιτεκτονική αξία

Η αρχική εισήγηση έγινε από τον Γιώργο Κουρμαδά, αρχιτέκτονα του ΕΜΠ, που παρουσίασε την αρχιτεκτονική αξία του χωριού. Η κεντρική παρουσίαση της πρότασης με τα πιθανά στάδια υλοποίησης έγινε από τις Ελενα Ζερβουδάκη και Κατερίνα Χρυσανθοπούλου, που είναι αρχιτέκτονες και μέλη της εθελοντικής ομάδας Arch Point.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!