Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Βρυξέλλες: Δύσκολη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ενόψει Eurogroup, απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ
[Η Καθημερινή]: Βρυξέλλες: Δύσκολη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ενόψει Eurogroup, απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ

[Η Καθημερινή]: Βρυξέλλες: Δύσκολη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ενόψει Eurogroup, απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, τόσο γιατί παραμένουν ανοιχτά μία σειρά ζητημάτων με την ελληνική πλευρά, όσο και επειδή, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, για να κλείσει η αξιολόγηση σε τεχνικό επίπεδο, θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά και ότι οι διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται σε πολύ θετική ατμόσφαιρα αλλά «ακόμα δεν βρισκόμαστε σε συμφωνία, καθώς υπάρχουν μία σειρά από θέματα ανοιχτά».

Το βασικό, όμως, πρόβλημα παραμένει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί όσον αφορά την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα η οποία είναι απαραίτητη για να κλείσει η αξιολόγηση. «Είναι λογικό πως χρειάζεται το ΔΝΤ για την τεχνική συμφωνία (staff level agreement), καθώς όλοι πρέπει να είναι στην ίδια σελίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, την οποία χρειάζεται και το ΔΝΤ για να πάει στο διοικητικό του συμβούλιο, ώστε να αποφασίσει την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, αυτή θα προκύψει μετά το τέλος της αξιολόγησης, καθώς πρέπει να ενσωματωθούν μια σειρά από προβλέψεις, όπως αυτές για τα μακροοικονομικά στοιχεία και την ανάπτυξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!