Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Βρίσκουν λύση στην Κύπρο – Οι πολιτικοί γάμοι γεφυρώνουν τα χάσματα της Μέσης Ανατολής
[Η Καθημερινή]: Βρίσκουν λύση στην Κύπρο – Οι πολιτικοί γάμοι γεφυρώνουν τα χάσματα της Μέσης Ανατολής

[Η Καθημερινή]: Βρίσκουν λύση στην Κύπρο – Οι πολιτικοί γάμοι γεφυρώνουν τα χάσματα της Μέσης Ανατολής

Τρώνε φαλάφελ, ζουν στη Μεσόγειο και ανησυχούν ότι ένας ακόμα πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει στη συνοριακή γραμμή που τους χωρίζει. Αλλά πολλοί Ισραηλινοί και Λιβανέζοι έχουν ένα κοινό όραμα: την επιθυμία να παρακάμψουν τις θρησκευτικές αρχές για την τέλεση του γάμου τους. Τόσο στον Λίβανο όσο και στο Ισραήλ μόνο θρησκευτικοί ηγέτες μπορούν να τελούν γάμους και τα ζευγάρια που επιθυμούν να κρατήσουν τους ραβίνους και τους ιερείς μακριά πρέπει να παντρευτούν αλλού. Αυτό είναι θείο δώρο για τη Λάρνακα, όπου οι δημοτικές αρχές παρέχουν τη δυνατότητα να τελεστούν πολιτικοί γάμοι σε οποιονδήποτε εμφανιστεί με τα απαραίτητα έγγραφα και πληρώσει το αντίτιμο. Και καθώς αυτοί που χρησιμοποιούν την τοπική βιομηχανία γάμων προέρχονται από το Ισραήλ και τον Λίβανο, το γραφείο των γάμων γεφυρώνει τα μεγάλα χάσματα της Μέσης Ανατολής.

Καθημερινά, ζευγάρια από τα εχθρικά κράτη στέκονται στην ουρά μαζί, αλληλοσυγχαίρονται και κάποιες φορές συνάπτουν κοινωνικές σχέσεις στο δημοτικό καφενείο ενώ περιμένουν να παντρευτούν.

Οι αξιωματούχοι στη Λάρνακα γνωρίζουν την ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και στον Λίβανο, αλλά λένε ότι ουδέποτε αυτή προκάλεσε προβλήματα στο γραφείο γάμου.

Κάθε χρονιά πραγματοποιούνται στην Κύπρο 7.000 γάμοι, προσθέτοντας 1 εκατ. ευρώ στην οικονομία ετησίως, σύμφωνα με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Οι Ισραηλινοί και οι Λιβανέζοι πηγαίνουν στη Λάρνακα, όπου μπορεί κανείς να φθάσει από το Τελ Αβίβ και τη Βηρυτό σε λιγότερο από μία ώρα. Το ταξίδι είναι τόσο εύκολο, που συχνά τα ζευγάρια που δεν έχουν χρήματα ή χρόνο φθάνουν το πρωί, παντρεύονται και επιστρέφουν στην πατρίδα τους το απόγευμα – και αν προλάβουν τρώνε ένα γεύμα ή κάνουν μια βόλτα στην παραλία.

Οι περισσότεροι Ισραηλινοί που παντρεύονται στην Κύπρο το κάνουν για να αποφύγουν το ορθόδοξο εβραϊκό κατεστημένο, είτε επειδή δεν επιθυμούν θρησκευτική τελετή είτε επειδή ακολουθούν διαφορετικές θρησκείες και δεν θέλουν να αλλαξοπιστήσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!