Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Βρέθηκε στις ΗΠΑ το ναυάγιο της Clotilda, του τελευταίου δουλεμπορικού πλοίου
[Η Καθημερινή]: Βρέθηκε στις ΗΠΑ το ναυάγιο της Clotilda, του τελευταίου δουλεμπορικού πλοίου

[Η Καθημερινή]: Βρέθηκε στις ΗΠΑ το ναυάγιο της Clotilda, του τελευταίου δουλεμπορικού πλοίου

To τελευταίο γνωστό πλοίο που μετέφερε σκλάβους από την Αφρική στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακαλύφθηκε στον ποταμό Mobile της Αλαμπάμα, περίπου 160 χρόνια μετά τη σκόπιμη βύθισή του.

H Ιστορική Επιτροπή της Αλαμπάμα, όπως ανακοίνωσε στο Facebook, αποκάλεσε την προσπάθεια εντοπισμού της Clotilda, μία «μακρά επιστημονική αναζήτηση».

Η Κλοτίλντα ανακαλύφθηκε από μια εταιρία ονόματι SEARCH Inc. σε συνεργασία με την Επιτροπή και το Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού του ινστιτούτου Smithsonian.


To οικογενειακό δέντρο της Lorna Gail Woods, απογόνου επιζωντος του δουλεμπορικού

H ύπαρξη της Clotilda είχε καταγραφεί από τους ιστορικούς ως το τελευταίο γνωστό πλοίο που μετέφερε Αφρικανούς αιχμαλώτους στις ΗΠΑ

Συνέχισε μάλιστα τη λειτουργία αυτή εν κρυπτώ, δεκαετίες μετά την απαγόρευση της εισαγωγής δούλων στις ΗΠΑ από το Κογκρέσο το 1807.

Η ανακάλυψη της Clotilda είναι μία εξαιρετική αρχαιολογική ανακάλυψη, δήλωσε η Λίζα Δημητροπούλου – Jones εκτελεστική διευθύντρια της Επιτροπής της Αλαμπάμα με δηλώσεις του στο Associated Press.

To ταξίδι του πλοίου «αντιπροσωπεύει μία από τις πλέον σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ιστορίας», και τα συντρίμμια του παρέχουν «απτές αποδείξεις της δουλείας», δήλωσε.

Σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες που έχουν περιληφθεί στο βιβλίο της Sylviane Anna Diouf «Dreams of Africa» η Clotilda μετέφερε 110 άνδρες γυναίκες και παιδιά από την Αφρική το 1860.

Θεωρείται ότι το πλοίο βυθίστηκε σκόπιμα το 1860 προκειμένου να αποκρυβούν τα στοιχεία της δράσης του ως δυουλεμπορικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!