Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Βρετανική πρόταση για αντιμετώπιση των κολοσσών του Ιnternet
[Η Καθημερινή]: Βρετανική πρόταση για αντιμετώπιση των κολοσσών του Ιnternet

[Η Καθημερινή]: Βρετανική πρόταση για αντιμετώπιση των κολοσσών του Ιnternet

Η φράση «διαλύστε τους τεχνολογικούς κολοσσούς» θα μπορούσε να γίνει σλόγκαν για τους Δημοκρατικούς εάν περάσει η πρόταση της Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η οποία έθεσε επίσημα υποψηφιότητα για το χρίσμα. Στη Βρετανία, όμως, μια μελέτη που συντάχθηκε για την κυβέρνηση προτείνει έναν πολύ πιο έξυπνο τρόπο για να αντιμετωπιστεί η κυριαρχία των τεχνολογικών κολοσσών όπως είναι οι Facebook, Google και Amazon.

Η κ. Γουόρεν θέλει να απαγορεύσει στους τεχνολογικούς κολοσσούς να πωλούν προϊόντα μέσα από τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές τους ή να κατέχουν εταιρείες που το κάνουν. Αυτό θα ανάγκαζε την Amazon, παραδείγματος χάριν, να διαχωρίσει την πλατφόρμα, η οποία διατίθεται σε τρίτους για να προβληθούν, από τη μονάδα που πωλεί τα δικά της προϊόντα. Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών έχει επίσης προτείνει την ακύρωση συμφωνιών που παρεμποδίζουν τον ανταγωνισμό, όπως είναι οι εξαγορές ανταγωνιστικών πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης –δηλαδή το Instagram και το WhatsApp– από τη Facebook.

H νέα μελέτη στη Βρετανία –της οποίας ηγήθηκε ο Τζέισον Φούρμαν, σύμβουλος του πρώην Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα– καταλήγει στο πόρισμα πως πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Συμπεραίνει πως λίγοι παίκτες, συμπεριλαμβανομένων της Facebook, της Apple και της Google, ελέγχουν πάνω από 90% των αναζητήσεων μέσω του Διαδικτύου, των λειτουργικών συστημάτων κινητής και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη Βρετανία. Αυτές οι εταιρείες είναι τόσο μεγάλες και ελέγχουν σε τέτοιο βαθμό τις πληροφορίες των χρηστών που είναι σχεδόν αδύνατον να δημιουργηθούν ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης ή εφαρμογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!