Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Βρετανίδα πρέσβης: Εξαιρετικά ισχυροί οι δεσμοί Ελλάδας – Βρετανίας
[Η Καθημερινή]: Βρετανίδα πρέσβης: Εξαιρετικά ισχυροί οι δεσμοί Ελλάδας – Βρετανίας

[Η Καθημερινή]: Βρετανίδα πρέσβης: Εξαιρετικά ισχυροί οι δεσμοί Ελλάδας – Βρετανίας

Πολυεπίπεδη συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις, τις προκλήσεις της εποχής του Brexit και την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τη Βρετανία έλαβε χώρα στο Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο που διεξήχθη, υπό την αιγίδα της βρετανικής πρεσβείας, στο Ναύπλιο χθες και σήμερα. Οι βασικές θεματικές, εκτός από τις επιπλοκές του ίδιου του Brexit, ήταν το ζήτημα της ασφάλειας, οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να εστιάσει η καθεμία.

«Αυτό που κάνει τη σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Ελλάδας τόσο ιδιαίτερη είναι οι εξαιρετικά ισχυροί και ευρύτατοι δεσμοί μας σε επίπεδο ανθρώπων» σημειώνει στην «Κ» η πρέσβης της Βρετανίας, Κέιτ Σμιθ. «Στο Συμπόσιο στο Ναύπλιο γιορτάζουμε και ενισχύουμε αυτούς τους δεσμούς».

Μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων του συνεδρίου ήταν και ο γνωστός σχολιαστής Χιούγκο Ντίξον, που τον τελευταίο καιρό αρθρογραφεί μαχητικά υπέρ της ανάγκης αποτροπής της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. «Στο πάνελ μου, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης, έγινε ζωηρή συζήτηση σχετικά με το πώς η Βρετανία αλλά και η Ε.Ε. θα πλήττονταν από το Brexit – τόσο οικονομικά όσο και γεωπολιτικά», εξηγεί στην «Κ». «Οι περισσότεροι Έλληνες εξακολουθούν να ελπίζουν ότι οι Βρετανοί θα έρθουν στα λογικά τους, θα αλλάξουν γνώμη και θα παραμείνουν στην Ε.Ε. Ήμουν από τους λίγους μεταξύ των Βρετανών (στη συζήτηση) που θεωρούν ότι η κοινή γνώμη θα μετακινηθεί καθώς θα γίνονται ξεκάθαρες οι συνέπειες του Brexit, με αποτέλεσμα να κάνουμε κι εμείς τη δική μας κωλοτούμπα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!