Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Βρετανία: Μεγάλες ανατροπές μετά το Brexit
[Η Καθημερινή]: Βρετανία: Μεγάλες ανατροπές μετά το Brexit

[Η Καθημερινή]: Βρετανία: Μεγάλες ανατροπές μετά το Brexit

ΛΟΝΔΙΝΟ. Πού θα σταματήσει το ρεύμα υπέρ του νεοσύστατου κόμματος του Brexit; Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα των ευρωεκλογών, οι οποίες στη Βρετανία θα γίνουν την Πέμπτη 23 Μαΐου, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται, όπως σε όλη την Ε.Ε., το βράδυ της Κυριακής 26 Μαΐου.

Κάποιες δημοσκοπήσεις τοποθετούν το κόμμα του Brexit στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά, ενώ άλλες το δείχνουν να μάχεται για την πρωτιά στήθος με στήθος με τους Εργατικούς. Ολες όμως συμφωνούν ότι η βραδιά των αποτελεσμάτων θα είναι πολύ δύσκολη για το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα, που μπορεί, σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις, να κινηθεί γύρω στο 10%.

Το Συντηρητικό Κόμμα έχει ρίξει λευκή πετσέτα, ανακοινώνοντας ότι δεν κάνει καμία προεκλογική εκδήλωση ή προσπάθεια συλλογής ψήφων, ενώ επιταχύνονται οι διεργασίες για την αντικατάσταση της πρωθυπουργού Μέι. Στελέχη των Συντηρητικών θεωρούν ότι η Τερέζα Μέι θα υποχρεωθεί, το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας, να δεσμευθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία παραίτησης.

Θεωρείται βέβαιο ότι εν συνεχεία οι Συντηρητικοί θα εκλέξουν έναν επικεφαλής που θα τείνει πιο πολύ προς το σκληρό Brexit, ώστε να ξανακερδίσουν τις ψήφους που χάνουν προς την κατεύθυνση του νεοσυσταθέντος κόμματος του Νάιτζελ Φάρατζ. Ο 55χρονος Φάρατζ, πρώην επικεφαλής του κόμματος UKIP, επέστρεψε στην πολιτική έπειτα από μακρύ διάλειμμα. Το πολιτικό του όχημα έχει τον τίτλο του κόμματος, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μόνο μία πλατφόρμα με ένα και μοναδικό αίτημα. Οπως είπε ο ίδιος την Κυριακή στον Αντριου Μαρ του BBC, όταν εκείνος του επισήμανε ότι δεν έχει πρόγραμμα, «Εχουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!