Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Βρετανία: Το κόμμα του Φάρατζ δεν εξασφάλισε έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων
[Η Καθημερινή]: Βρετανία: Το κόμμα του Φάρατζ δεν εξασφάλισε έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων

[Η Καθημερινή]: Βρετανία: Το κόμμα του Φάρατζ δεν εξασφάλισε έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων

Το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φαράζ δεν κατάφερε να υποσκελίσει τους Εργατικούς και να καταλάβει μια έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων στις επαναληπτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο Πίτερμπρο (ανατολική Αγγλία).

Ο υποψήφιος του Κόμματος του Brexit, Μάικ Γκριν, επιχειρηματίας στην περιοχή, περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με σχεδόν το 29% των ψήφων (9.801), πίσω από την υποψήφια των Εργατικών Λίσα Φορμπς, η οποία συγκέντρωσε το 31% των ψήφων (10.484). Η διαφορά πάντως ήταν οριακή (683 ψήφοι).

Οι Εργατικοί, παρότι σε πτώση στο Πίτερμπρο, κατάφεραν να διατηρήσουν την έδρα της Φορμπς στο κοινοβούλιο στο Ουεστμίνστερ.

Το κυβερνών κόμμα των Συντηρητικών βγήκε τρίτο στην ψηφοφορία (με το 21% των ψήφων ή 7.243 ψήφους), ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, φιλοευρωπαϊκό κόμμα, ήταν τέταρτο (12%).

Η έκβαση της αναμέτρησης χαρακτηρίζεται ήττα για το Κόμμα του Brexit, που ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες αλλά επικράτησε με διαφορά στις ευρωεκλογές στα τέλη Μαΐου, προσελκύοντας το 31,6% των ψήφων.

Στο Πίτερμπρο το ευρωφοβικό και λαϊκιστικό κόμμα τα είχε πάει τότε ακόμη καλύτερα, εξασφαλίζοντας το 38% των ψήφων, ποσοστό πολύ υψηλότερο από εκείνο των Εργατικών (17%) και των κεντρώων Φιλελεύθερων Δημοκρατών (15%), ενώ οι Τόρις αρκέστηκαν στην τέταρτη θέση και στο 11%, ποσοστό ίσο με αυτό των Πρασίνων.

Μετά τον θρίαμβό του, ο Φαράζ ονειρεύεται να ανατρέψει το δικομματικό σύστημα (Συντηρητικοί-Εργατικοί) που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της Βρετανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!