Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Βρετανία: «Εξευτελισμός» καλλιτεχνών για μία βίζα
[Η Καθημερινή]: Βρετανία: «Εξευτελισμός» καλλιτεχνών για μία βίζα

[Η Καθημερινή]: Βρετανία: «Εξευτελισμός» καλλιτεχνών για μία βίζα

Δώδεκα συγγραφείς, οι οποίοι σχεδίαζαν να συμμετάσχουν στο φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου του Εδιμβούργου, δεν θα το κάνουν, αφού οι βίζες τους ανακλήθηκαν, σύμφωνα με τον διευθυντή του φεστιβάλ Νικ Μπάρλεϊ, ο οποίος προειδοποίησε ότι η «ταπεινωτική» διαδικασία αίτησης για βίζα θα αποτρέψει τους καλλιτέχνες από το να επισκέπτονται τη Μεγάλη Βρετανία.

Το φεστιβάλ, το οποίο ξεκινά το Σάββατο και περιλαμβάνει την εμφάνιση 900 συγγραφέων και σκιτσογράφων από 55 κράτη, συνήθως παρέχει βοήθεια με τις αιτήσεις για βίζα. Φέτος, όπως δήλωσε ο Μπάρλεϊ, περίπου δώδεκα άτομα υπέστησαν μια πολύ δύσκολη διαδικασία προκειμένου να εξασφαλίσουν βίζα. Προέρχονταν από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ ένας συγγραφέας ήταν Λευκορώσος. Οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν. Ορισμένες παρέμειναν εκκρεμείς, παρότι κάποιοι από τους συγγραφείς πρέπει να εμφανιστούν στο φεστιβάλ σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Μπάρλεϊ, ζητήθηκε από τους δώδεκα συγγραφείς να παρέχουν τραπεζικά στοιχεία μιας τριετίας για να αποδείξουν ότι είναι οικονομικώς ανεξάρτητοι, παρότι εισπράττουν αμοιβή για να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Βιβλίου του Εδιμβούργου και έχουν εκδότες και το φεστιβάλ που εγγυώνται ότι θα καλύψουν το κόστος της παραμονής τους στην Βρετανία. Ο Μπάρλεϊ επισήμανε ότι καταθέσεις που δεν μπορούσαν να εξηγηθούν με ευκολία χρησιμοποιήθηκαν ως δικαιολογία για την απόρριψη της αίτησης βίζας. Μία συγγραφέας αναγκάστηκε να καταθέσει τρεις φορές αίτηση εξαιτίας των τραπεζικών στοιχείων της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!