Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Βρετανία: Ανδρες όλοι οι υψηλότερα αμειβόμενοι αστέρες του BBC
[Η Καθημερινή]: Βρετανία: Ανδρες όλοι οι υψηλότερα αμειβόμενοι αστέρες του BBC

[Η Καθημερινή]: Βρετανία: Ανδρες όλοι οι υψηλότερα αμειβόμενοι αστέρες του BBC

Οι 12 υψηλότερα αμειβόμενοι αστέρες του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC είναι όλοι τους άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, στον απόηχο του σκανδάλου με επίκεντρο τη μισθολογική ανισότητα βάσει φύλου μεταξύ των εργαζομένων, το οποίο οδήγησε μIα ανταποκρίτρια να παραιτηθεί των καθηκόντων της.

Το BBC εξέδωσε δημόσια συγγνώμη στην πρώην ανταποκρίτρια του στην Κίνα, Κάρι Γκρέισι, η οποία υπέβαλε την παραίτηση της τον Ιανουάριο, διαμαρτυρόμενη ότι πληρώνεται λιγότερα σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους της.

Φέτος, στη μισθολογική κατάταξη των εργαζομένων του που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο παρουσιαστής της εκπομπής Match of the Day, Γκάρι Λίνεκερ, αναδεικνύεται στον υψηλότερα αμειβόμενο συνεργάτη για το 2017-2018, με τις απολαβές του στις 1,75-1,76 εκατομμύρια λίρες.

Η γυναίκα με τις υψηλότερες απολαβές, η παρουσιάστρια Κλόντια Ουίνκλμαν, πληρώνεται μεταξύ 370.000 και 379.999 λιρών, πέντε φορές λιγότερα από τον Γκάρι Λίνεκερ.

Αποκλειστικά άνδρες καταλαμβάνουν τις θέσεις της 12αδας των υψηλότερα αμειβόμενων παρουσιαστών και δημοσιογράφων και μονάχα δύο γυναίκες βλέπουν το όνομά τους στους 20 αστέρες με τις υψηλότερες απολαβές.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του BBC, Τόνι Χολ, επισήμανε ότι το δίκτυο παραμένει δεσμευμένο στο να κλείσει το μισθολογικό χάσμα ανδρών – γυναικών έως το 2020, συμπληρώνοντας πως «αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο».

Ο κατάλογος με τους υψηλότερα αμειβόμενους, άνω των 150.000 λιρών, που υποχρεούται το BBC να δημοσιοποιεί, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο Twitter, με τη βουλευτή Άνα Σάουμπρι να λέει χαρακτηριστικά ότι ο Χολ λέει «ανοησίες».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!