Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Βουλή: Νευρικότητα και αρρυθμίες στη συνεδρίαση για τα προαπαιτούμενα
[Η Καθημερινή]: Βουλή: Νευρικότητα και αρρυθμίες στη συνεδρίαση για τα προαπαιτούμενα

[Η Καθημερινή]: Βουλή: Νευρικότητα και αρρυθμίες στη συνεδρίαση για τα προαπαιτούμενα

Φαινόμενα αρρυθμιών, νευρικότητας και αναδιπλώσεων της κυβερνώσας πλειοψηφίας, που έφθασαν σε σημείο απόσυρσης καταγγελθείσας από την αντιπολίτευση διάταξης ως «ύποπτης» για διευθέτηση υπόθεσης επιχειρηματικών συμφερόντων, σημάδεψαν σήμερα στη Βουλή τις «fast track» διαδικασίες συζήτησης και ψήφισης πολυνομοσχεδίου με προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης.

Με πεδίο εξελίξεων την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου εισήχθησαν σε διαδοχικές συνεδριάσεις δύο νομοσχέδια, ένα «επείγον» και ένα «κατεπείγον», οι διαδικασίες αυτές σημαδεύτηκαν αρχικώς από μια μακρά διακοπή εξαιτίας απουσίας πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, και λίγο πριν το τέλος από την ανακοίνωση εκ μέρους του νέου υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης πως κατόπιν πιεστικών ενστάσεων της αντιπολίτευσης, αποσύρει συγκεκριμένη διάταξη του ενός πολυνομοσχεδίου.

Της απόσυρσης, είχε προηγηθεί η αυστηρή σχετική επισήμανση της αξιωματικής αντιπολίτευσης διά του κ. Χρ. Σταϊκούρα – στη συνέχεια και από εκπροσώπους άλλων κομμάτων, πως άρθρο του πολυνομοσχεδίου το οποίο προέβλεπε ουσιαστικά την ελαχιστοποίηση ποινών για επιχειρήσεις οι οποίες με πλαστά δικαιολογητικά πέτυχαν να υπαχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, κρίνεται ως «φωτογραφικό» συγκεκριμένων επιχειρηματιών και συνεπώς μη αποδεκτό.

Ο κ. Δ.Παπαδημητρίου, στην πρώτη του κοινοβουλευτική εμφάνιση με τα νέα του κυβερνητικά καθήκοντα, αν και αρχικώς απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «φωτογραφικής» διάταξης, στη συνέχεια ανακοίνωσε πως την αποσύρει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!