Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Βουλή: Υπερψηφίστηκαν οι διατάξεις για τα ομόφυλα ζευγάρια – «τριχασμένοι» οι ΑΝΕΛ
[Η Καθημερινή]: Βουλή: Υπερψηφίστηκαν οι διατάξεις για τα ομόφυλα ζευγάρια – «τριχασμένοι» οι ΑΝΕΛ

[Η Καθημερινή]: Βουλή: Υπερψηφίστηκαν οι διατάξεις για τα ομόφυλα ζευγάρια – «τριχασμένοι» οι ΑΝΕΛ

Με πολλές (73) διακομματικές απουσίες, αρκετές πάντως από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερψηφίστηκαν -όπως αναμενόταν- σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια ονομαστικής ψηφοφορίας, οι διατάξεις νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης οι οποίες αφορούν ομόφυλα ζευγάρια και δικαιώματα πολιτών ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Υπέρ ψήφισαν 201 βουλευτές, κατά 21, ενώ πέντε βουλευτές δήλωσαν «παρών».
Ως γνωστόν, την ονομαστική ψηφοφορία είχαν ζητήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, θέλοντας να αναδειχθεί η διά του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Κ.Κατσίκη, διαφωνία του συγκυβερνώντος κόμματος επί των εν λόγω διατάξεων. Πάντως, από την ονομαστική ψηφοφορία κατεδείχθη ότι οι ΑΝΕΛ εμφανίστηκαν «τριχασμένοι»: οι κ. Αθ. Παπαχριστόπουλος και Κ. Ζουράρις ψήφισαν θετικά, ο πρόεδρος του κόμματος, η κυρία Ελενα Κουντουρά και οι κ. Γ.Λαζαρίδης και Β. Κόκκαλης απουσίαζαν, και οι υπόλοιποι ψήφισαν στη «γραμμή Κατσίκη».
Υπέρ των διατάξεων ψήφισαν οι παρόντες βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημ. Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων. Κατά οι συγκεκριμένοι των ΑΝΕΛ, η Χρυσή Αυγή και εκ των ανεξαρτήτων βουλευτών ο κ. Λ.Γρηγοράκος. «Παρών» ήταν η στάση των βουλευτών του ΚΚΕ.
Σημειώνεται πως ορισμένοι εκ των απόντων από τη συνεδρίαση, κυρίως από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλαν επιστολές στο Προεδρείο, δηλώνοντας τί θα ψήφιζαν εάν ήταν παρόντες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!