Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Βουλή και Γερουσία το διακύβευμα των εκλογών στις ΗΠΑ
[Η Καθημερινή]: Βουλή και Γερουσία το διακύβευμα των εκλογών στις ΗΠΑ

[Η Καθημερινή]: Βουλή και Γερουσία το διακύβευμα των εκλογών στις ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν σήμερα οι Αμερικανοί ψηφοφόροι για τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές, οι οποίες θα αναδείξουν τα 435 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, το ένα τρίτο των 100 εδρών της Γερουσίας, το σύνολο των πολιτειακών κοινοβουλίων και 36 από τους 50 κυβερνήτες πολιτειών, καθώς και πολλούς άλλους θώκους (δημάρχους, δικαστές, επικεφαλής αστυνομικών δυνάμεων).

Αν οι Δημοκρατικοί αποκτήσουν –όπως ελπίζουν– τον έλεγχο της Βουλής, οι πιθανότητες άσκησης διαδικασίας μομφής κατά του προέδρου Τραμπ θα αυξηθούν σημαντικά. Την ίδια ώρα, μία νίκη της αντιπολίτευσης στη Βουλή θα επέτρεπε στο Δημοκρατικό Κόμμα να αναλάβει την προεδρία σημαντικών κοινοβουλευτικών επιτροπών, οι οποίες θα του έδιναν τη δυνατότητα να ερευνήσει για ενδεχόμενες σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ το 2016 και της Ρωσίας.

Αν πάλι οι Δημοκρατικοί διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις και αποκτήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, οι υποψήφιοι ανώτατοι δικαστές που έχει προτείνει ο πρόεδρος Τραμπ μπορεί να αποκλεισθούν μέσω παρελκυστικών τακτικών, καθώς η Γερουσία έχει τον τελευταίο λόγο για τους διορισμούς αυτούς.

Παρότι το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ δεν υπάρχει στα ψηφοδέλτια, πολλοί Αμερικανοί ψηφοφόροι εκτιμούν ότι οι ενδιάμεσες εκλογές αποτελούν ένα ιδιότυπο δημοψήφισμα γύρω από τις προεδρικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Εχοντας συνειδητοποιήσει αυτόν τον κίνδυνο, ο πρόεδρος Τραμπ πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες προεκλογικές περιοδείες στηρίζοντας επιλεγμένους Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!