Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Βουλή: Χωρίς συμφωνία η νέα διάσκεψη προέδρων για το ΕΣΡ
[Η Καθημερινή]: Βουλή: Χωρίς συμφωνία η νέα διάσκεψη προέδρων για το ΕΣΡ

[Η Καθημερινή]: Βουλή: Χωρίς συμφωνία η νέα διάσκεψη προέδρων για το ΕΣΡ

Σε αδιέξοδο κατέληξε, όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει η ευρύτατη συνταγματικά προβλεπόμενη πλειοψηφία για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και η δικομματική πλειοψηφία απέρριψαν το αίτημα της αξιωματικής και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για αναβολή της λήψης απόφασης επί των προσώπων τα οποία συμπεριέλαβε ο κ. Ν.Βούτσης στην νέα πρότασή του , έως να υπάρξει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του «νόμου Παππά».

Υπέρ της αναβολής τάχθηκαν μόνο επτά από τα 25 μέλη της Διάσκεψης. Στην δε ψηφοφορία επί της προτάσεως Βούτση, ψήφισαν υπέρ 12 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ),, κατά 4 (της ΝΔ και της ΧΑ), ενώ κατεγράφησαν επτά «παρών», και υπήρξε και μία απουσία (Μεϊμαράκης, ο οποίος διεμήνυσε πως συντάσσεται με στάση του κόμματός του). Τούτου δοθέντος, δεν εκπληρώθηκε η πρόβλεψη του Συντάγματος για πλειοψηφία 4/5 –χρειάζονταν 20 θετικές ψήφοι, τουλάχιστον- , προκειμένου να καταστεί δυνατόν να συγκροτηθεί ΕΣΡ. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως τόσο οι βουλευτές της ΝΔ, όσο και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης (πλην της Χρυσής Αυγής) κατέστησαν σαφές πως επί των ονομάτων που εμπεριέχονται στην πρόταση του Προέδρου της Βουλής, θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να υπάρξει σχεδόν ομοφωνία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!