Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Βουλή: Χωρίς απάντηση από την κυβέρνηση αίτημα του Σπ. Λυκούδη για πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας
[Η Καθημερινή]: Βουλή: Χωρίς απάντηση από την κυβέρνηση αίτημα του Σπ. Λυκούδη για πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας

[Η Καθημερινή]: Βουλή: Χωρίς απάντηση από την κυβέρνηση αίτημα του Σπ. Λυκούδη για πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας

Χωρίς απάντηση ελπίδας έμειναν, δυστυχώς, πολλοί πολίτες που πάσχουν από μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας, καθώς το αίτημά τους –όπως μεταφέρθηκε στο Κοινοβούλιο από τον κ. Σπ. Λυκούδη, να ενταχθούν στη λίστα η οποία περιλαμβάνει τις μη αναστρέψιμες ασθένειες, έμεινε χωρίς ανταπόκριση από την κυβέρνηση.

«Η σκλήρυνση κατά πλάκας σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα είναι μια ασθένεια μη αναστρέψιμη, ανίατη, διαρκώς εξελισσόμενη και με πλήθος συμπτωμάτων» είπε ο κ. Λυκούδης απευθυνόμενος με επίκαιρη ερώτηση στον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αν. Πετρόπουλο. «Το Υπουργείο έχει εντάξει στην λίστα των μη αναστρέψιμων ασθενειών δύο από τις πέντε βασικές μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας, αυτές που εμφανίζουν ιδιαίτερα τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις κινητικές δυνατότητες ή αδυναμίες, όπως μπορούμε να το πούμε το θέμα των πασχόντων. Όμως, ένα άλλο μεγάλο κομμάτι μορφών της ασθενείας που δεν έχουν εμφανή κινητικά προβλήματα για να εντάσσονται στη λίστα, απ’ ό,τι διαβάζω αφορά το 80-85% των ασθενούντων, που δεν εντάσσονται σε αυτή τη λίστα», συνέχισε ο ερωτών βουλευτής του Ποταμιού και Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Στην ανάπτησή του ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε αρχικώς ότι δεν είναι θέμα πολιτικής επιλογής το πώς θα διαμορφώνεται η συγκεκριμένη λίστα. «Δεν είμαστε εμείς που κρίνουμε την αναπηρία, αλλά οι γιατροί, οι οποίοι με βάση τους κανόνες που ισχύουν και με τη συμμετοχή των ιατρικών εταιρειών διαμόρφωσαν τον πίνακα» είπε ο κ. Πετρόπουλος, για να σημειώσει μεταξύ άλλων: «Επειδή η πάθηση αυτή, όπως και εσείς σημειώνετε, έχει μία διακύμανση ανικανότητας – ξεκινάει με 35% αναπηρία και αυξάνεται μέχρι το 100%- οι δύο παθήσεις που έχουμε εντάξει, είναι πραγματικά περιπτώσεις που καθιστούν μια σειρά απασχολήσεων απαγορευτική και αδύνατη την ένταξη του ανθρώπου στην οικονομική και κοινωνική του ζωή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!