Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Βυθισμένη στην πολιτική κρίση η Ισπανία – «Ανοιχτή πληγή» το δημοψήφισμα στην Καταλωνία
[Η Καθημερινή]: Βυθισμένη στην πολιτική κρίση η Ισπανία – «Ανοιχτή πληγή» το δημοψήφισμα στην Καταλωνία

[Η Καθημερινή]: Βυθισμένη στην πολιτική κρίση η Ισπανία – «Ανοιχτή πληγή» το δημοψήφισμα στην Καταλωνία

Βαθιές πληγές τόσο στην Ισπανία συνολικά όσο και στην Καταλωνία, αλλά και ένα αμφισβητούμενο ως προς την έκβαση αλλά και ποσοστό συμμετοχής αποτέλεσμα είναι ο απολογισμός του δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση της περιφέρειας, το οποίο η Μαδρίτη είχε απαγορεύσει. Παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις επιβολής της τάξης είχαν εισβάλει σε εκλογικά τμήματα και είχαν κατασχέσει κάλπες και ψηφοδέλτια, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο πρόκειται για μια έγκυρη διαδικασία, η καταλανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ότι το «ναι» στην ανεξαρτησία συγκέντρωσε το 90% των ψήφων όσων συμμετείχαν.

Σύμφωνα με την καταλανική κυβέρνηση, στη διαδικασία συμμετείχαν περίπου 2,26 εκατομμύρια πολίτες, ή το 42,3% του συνόλου των ψηφοφόρων στην Καταλωνία, ένα επίπεδο που ο πρόεδρος της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν χαρακτηρίζει αποδεκτό, καθώς όπως διαβεβαιώνει αυτό ήταν το ποσοστό της συμμετοχής των Ισπανών στο δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης Ζόρντι Τουρούλ ανέφερε ότι τα 2,02 εκατομμύρια που ψήφισαν στο δημοψήφισμα της Κυριακής από τους συνολικά 7,5 εκατομμύρια Καταλανούς, τάχθηκαν υπέρ του «ναι».

Το ερώτημα στο οποίο καλούνταν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι ήταν «θέλετε η Καταλωνία να γίνει ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή της Δημοκρατίας;».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!