Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Βιομηχανία επιδομάτων στη Γερμανία
[Η Καθημερινή]: Βιομηχανία επιδομάτων στη Γερμανία

[Η Καθημερινή]: Βιομηχανία επιδομάτων στη Γερμανία

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Η πολιτική συζήτηση στη Γερμανία τις ήσυχες αυτές ημέρες του καλοκαιριού περιστρέφεται γύρω από ένα νούμερο: 343 εκατ. ευρώ. Το 2010, το γερμανικό κράτος χορήγησε 36 εκατ. ευρώ ως επίδομα τέκνων για παιδιά που ζουν στο εξωτερικό. Το 2017, το ποσό αυτό έχει σχεδόν δεκαπλασιαστεί, φθάνοντας τα 343 εκατ. και πυροδοτώντας έντονες συζητήσεις για το τι μπορεί να οδήγησε σε αυτή την αύξηση.

Το γερμανικό κράτος χορηγεί 194 ευρώ ως επίδομα για κάθε παιδί, εκτός αν είναι τρίτο παιδί (200 ευρώ) ή τέταρτο (225 ευρώ). Το επίδομα χορηγείται σε μόνιμους κατοίκους της χώρας που είναι ασφαλισμένοι στο γερμανικό σύστημα, περιλαμβανομένων και εργαζομένων που ζουν στη Γερμανία ενώ τα παιδιά τους βρίσκονται σε άλλη χώρα της Ε.Ε.

«Πού είναι το πρόβλημα;» θα ρωτήσει ένας καλόπιστος παρατηρητής. Το πρόβλημα είναι ότι το επίδομα βαραίνει τους δήμους, οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές στους προϋπολογισμούς τους, κι έτσι κάποιοι από αυτούς έχουν αρχίσει να κοιτάζουν πιο προσεκτικά ποιοι εμφανίζονται ως δικαιούχοι.

Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο δήμος του Ντούιζμπουργκ, πόλης με έντονα κοινωνικά προβλήματα στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία. Ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος Σέρεν Λινκ υποστήριξε ότι υπάρχουν σπείρες διακινητών που φέρνουν στην πόλη Ρομά από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τους στεγάζουν σε εντελώς ακατάλληλα κτίρια, ώστε να έχουν διεύθυνση κατοικίας για την παραλαβή του επιδόματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!