Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Βενιζέλος για ελληνοτουρκικά: Απαιτείται στρατηγική, όχι παιγνίδια εθνικολαϊκισμού
[Η Καθημερινή]: Βενιζέλος για ελληνοτουρκικά: Απαιτείται στρατηγική, όχι παιγνίδια εθνικολαϊκισμού

[Η Καθημερινή]: Βενιζέλος για ελληνοτουρκικά: Απαιτείται στρατηγική, όχι παιγνίδια εθνικολαϊκισμού

Τον κίνδυνο για ενδεχόμενο θερμό επεισοδίο στο Αιγαίο, ενδεχόμενο το οποίο υπάρχει τα τελευταία 45 χρόνια, σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μιλώντας στην ιστοσελίδα capital, o κ. Βενιζέλος επισημαίνει πως αυτό που έχει σημασία είναι η ελληνική πλευρά να μην παρασύρεται στο παιχνίδι της έντασης και να παραμένουν πάντα οι διπλωματικοί δίαυλοι ανοιχτοί. Συνιστά ψυχραιμία και να μη θυσιάζεται η αμυντική πολιτική στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. «Να μην έχουμε μία αυτοματοποιημένη συμπεριφορά χωρίς στρατηγική σκέψη. Πρέπει η εθνική μας στρατηγική να έχει μεγαλύτερο βάθος» υπογραμμίζει.

Οσον αφορά τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει: «Κοιτάξτε, κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο υπάρχει εδώ και 45 χρόνια. Από το 1973, πριν από την εισβολή στην Κύπρο. Και έχουμε πορευτεί όλο αυτό το διάστημα με μια πρακτική, η οποία έχει οδηγήσει δυστυχώς, στην αδρανοποίηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, επειδή η κατάσταση είναι από την φύση της ασύμμετρη και ετεροβαρής».
«Η θυσία του Γιώργου Μπαλταδώρου δεν ήταν επί ματαίω» αναφέρει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι ο ήρωας πιλότος υπηρέτησε μία εθνική στρατηγική και η θυσία του προκάλεσε σοκ και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Οσον αφορά στο παιγνίδι της έντασης που παίζει η Τουρκία ο κ. Βενιζέλος αναφέρει: «Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε αυτό το παιχνίδι της έντασης και της ανακύκλωσης αυτής της ατμόσφαιρας για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!