Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Βενιζέλος: Delivery boy της ΕΕ και του ΔΝΤ η κυβέρνηση
[Η Καθημερινή]: Βενιζέλος: Delivery boy της ΕΕ και του ΔΝΤ η κυβέρνηση

[Η Καθημερινή]: Βενιζέλος: Delivery boy της ΕΕ και του ΔΝΤ η κυβέρνηση

Ως το «Delivery boy της ΕΕ και του ΔΝΤ για την οικονομία και γενικότερα για τα εθνικά θέματα» χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος την κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση στα χρόνια της κρίσης που να έχει συσχετίσει θέματα οικονομικής πολιτικής με θέματα εξωτερικής πολιτικής. Με εμάς αυτό δεν έγινε ποτέ. Βλέπουμε ότι το έκαναν και στο μεταναστευτικό αλλά και εκεί δεν τους βγαίνει. Είναι προφανές ότι συσχετίζεται η μια διαπραγμάτευση με την άλλη» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε αναφερόμενος στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου:

«Είναι δυνατόν να συμφωνείς πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060 και να μην πετυχαίνεις μέτρα για το χρέος; Πρώτα συμφώνησαν για τα πλεονάσματα και μετά άκουσαν τη μικρή παρέμβαση του χρέους».

Παράλληλα έκανε λόγο για «ρητορία της κυβέρνησης που κατέρρευσε» τα περί καθαρής εξόδου, καθώς, όπως σημείωσε «ανεξαρτήτως του τι λέει ο Μοσκοβισί, υπάρχει ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο εποπτείας που έχει όλα τα κακά από την προληπτική πιστωτική γραμμή χωρίς τα καλά αυτής για έξοδο στις αγορές».

«Μένει ένα “Μνημόνιο” αόριστης διάρκειας με πολύ σκληρά μέτρα για συντάξεις και αφορολόγητο και μέσα πίεσης τις εκταμιεύσεις για τις δόσεις και τα μέτρα για το χρέος. Στην πραγματικότητα μας έχουν επιβάλει ένα μνημόνιο για το χρέος» πρόσθεσε μιλώντας στο Θεμα fm.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!