Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Βελτίωση βασικών δεικτών «βλέπει» η Alpha Bank
[Η Καθημερινή]: Βελτίωση βασικών δεικτών «βλέπει» η Alpha Bank

[Η Καθημερινή]: Βελτίωση βασικών δεικτών «βλέπει» η Alpha Bank

Καθοριστικής σημασίας για την είσοδο της οικονομίας σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης θεωρεί η Alpha Bank την αλληλεπίδραση των προσδοκιών και της επενδυτικής δαπάνης, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.
Η ελληνική τράπεζα διαπιστώνει σημαντική βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών σε βιομηχανία και λιανικό εμπόριο, παρά την υψηλή φορολόγηση και την έντονη αβεβαιότητα για τη δεύτερη αξιολόγηση.
Εκτός από τους παραπάνω δείκτες, βελτίωση παρουσιάζουν και ορισμένοι δείκτες εμπιστοσύνης:
• Η φθίνουσα πορεία των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων το 2016, η οποία διαμορφώθηκε στο 7,1% κατά μέσον όρο το δ΄ τρίμηνο. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, μάλιστα, εκτιμάται ότι θα επηρεαστεί σημαντικά προς τα κάτω, χάρη σε ενδεχόμενη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Σε αντίθετη περίπτωση, ενδέχεται να καταστεί δυσχερής η έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές εντός του 2017.
• Η αύξηση του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε ετήσια βάση, κατά 4,3% και 13,8% το γ΄ και δ΄ τρίμηνο, αντίστοιχα.
«Η επίπτωση της σταδιακής βελτίωσης των δεικτών κλίματος και εμπιστοσύνης επί της επενδυτικής δαπάνης αναμένεται να γίνει περισσότερο ορατή το 2017», εκτιμά, μεταξύ άλλων, η Alpha Bank, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στον ευρύτερο αντίκτυπο μιας τέτοιας εξέλιξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!