Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Βελτίωση προσδοκιών για την οικονομία, εκτιμούν οι σύμβουλοι μάνατζμεντ
[Η Καθημερινή]: Βελτίωση προσδοκιών για την οικονομία, εκτιμούν οι σύμβουλοι μάνατζμεντ

[Η Καθημερινή]: Βελτίωση προσδοκιών για την οικονομία, εκτιμούν οι σύμβουλοι μάνατζμεντ

Συνεχίστηκε και κατά το β΄ τρίμηνο του 2018 η βελτίωση των προσδοκιών στον κλάδο των εταιρειών συμβούλων μάνατζμεντ. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ), το τρίμηνο που έληξε στο τέλος Ιουνίου είναι το ένατο συνεχές τρίμηνο που καταγράφεται βελτίωση των προσδοκιών για την εν γένει πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες. Ο γενικός δείκτης GRe+1 διαμορφώθηκε το β΄ τρίμηνο του έτους σε 18,1% από 17,5% το προηγούμενο τρίμηνο και από 6,4% το β΄ τρίμηνο του 2017.

Σύμφωνα με τον ΣΕΣΜΑ, στη νέα αυτή θετική εξέλιξη συνέβαλαν η βελτίωση των βασικών μακροοικονομικών μεγεθών και η προσδοκώμενη ολοκλήρωση του δανειακού προγράμματος της χώρας τον ερχόμενο Αύγουστο. Συγκεκριμένα, υπήρξε σημαντική βελτίωση στον δείκτη οικονομικής συγκυρίας, κυρίως λόγω της βελτίωσης των μακροοικονομικών μεγεθών, της αύξηση των εξαγωγών και της μείωσης της ανεργίας. Από την άλλη πλευρά όμως, οι προβλέψεις για τις εξελίξεις στους παραγωγικούς συντελεστές έγιναν λιγότερο αισιόδοξες το β΄ τρίμηνο του 2018 έναντι του προηγουμένου.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη οικονομικής συγκυρίας, σύμφωνα με τον ΣΕΣΜΑ, παρουσιάζεται μεγαλύτερη αισιοδοξία για την πορεία των θεμελιωδών μακροοικονομικών μεγεθών, καθώς σημειώθηκε αύξηση του μέσου όρου της διαφοράς θετικών – αρνητικών προβλέψεων για τις μεταβλητές του Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης, ανεργία, ιδιωτικές επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, εξαγωγές και ποσοστό μεταβολής του γενικού επιπέδου των τιμών).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!