Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Τι βαθμό βάζουν οι ξένοι επισκέπτες στην Αθήνα
[Η Καθημερινή]: Τι βαθμό βάζουν οι ξένοι επισκέπτες στην Αθήνα

[Η Καθημερινή]: Τι βαθμό βάζουν οι ξένοι επισκέπτες στην Αθήνα

Με 7,9 στα 10, βαθμολόγησαν οι ξένοι επισκέπτες την εμπειρία της επίσκεψής τους στην Αθήνα, όπως αυτό αποτυπώνεται σε έρευνα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού και της GBR Consulting.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τα τέλη Ιουνίου έως και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου σε ξενοδοχεία μέλη της ΕΞΑΑΑ, με τη συμμετοχή 1.500 ενοίκων και παρουσιάστηκε από το βήμα της σημερινής 48ης γενικής συνέλευσης της ένωσης.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ποσοστό που καταγράφεται, σχετικά με το πόσοι εξ αυτών θα σύστηναν την Αθήνα σε άλλους, το οποίο φτάνει το 96%, τη στιγμή που το 45% είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες, ποσοστό εντυπωσιακό, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα, Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι κάθε ηλικίας επέλεξαν την Αθήνα για αναψυχή και διακοπές σε ποσοστό 79% κάτι που φανερώνει ότι η ελληνική πρωτεύουσα κατάφερε να επιβληθεί ως προορισμός διακοπών με μεγάλο αρχαιολογικό-πολιτιστικό ενδιαφέρον, σε ποσοστό που φτάνει το 81%.

Στάσιμος ωστόσο παρατηρείται ο επαγγελματικός και συνεδριακός τουρισμός (καθώς το ποσοστό που επισκέφτηκαν την Αθήνα για το λόγο αυτό ανέρχεται στο 10%).

Την ίδια στιγμή μεγάλα είναι τα περιθώρια ενδυνάμωσης της αναγνωρισιμότητας μεγάλων γεγονότων, όπως αυτού του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, καθώς το 61% του δείγματος δεν γνώριζε τίποτα για αυτόν. Η σύγκριση της Αθήνας με την Βαρκελώνη, πάντα σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση των επισκεπτών, η πρωτεύουσα της Καταλονίας υπερτερεί με ποσοστό ικανοποίησης 8,5/10, καθώς εκεί η δημόσια καθαριότητα, ασφάλεια, και υποδομή λειτουργούν πιο δομημένα και χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με τους μελετητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!