Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: UNICEF: Η Ελλάδα είχε ζητήσει πρώτη διαχειριστικό έλεγχο
[Η Καθημερινή]: UNICEF: Η Ελλάδα είχε ζητήσει πρώτη διαχειριστικό έλεγχο

[Η Καθημερινή]: UNICEF: Η Ελλάδα είχε ζητήσει πρώτη διαχειριστικό έλεγχο

Επιβεβαιώθηκαν νωρίς χθες οι πληροφορίες του kathimerini.gr σε σχέση με το «διαζύγιο» της UNICEF με το ελληνικό παράρτημα του οργανισμού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «η UNICEF διακόπτει τη συμφωνία της με την υπάρχουσα Εθνική Επιτροπή στην Ελλάδα εξαιτίας των ανησυχιών που προέκυψαν από πρόσφατο έλεγχο από ανεξάρτητο φορέα». Οι άνθρωποι της UNICEF, του μεγαλύτερου και γνωστότερου διεθνούς οργανισμού για την προστασία και στήριξη των παιδιών, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως «οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Εθνική Επιτροπή δεν μπορούν να επιτευχθούν» και κατά συνέπεια η συνεργασία θα πρέπει να διακοπεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πάντως, ήταν ανώτατα στελέχη της οικονομικής διεύθυνσης της Εθνικής Επιτροπής που πρώτα έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με οικονομικές παρατυπίες στο ελληνικό τμήμα. Μάλιστα, ήταν τα εν λόγω στελέχη που ενημέρωσαν τα κεντρικά στη Γενεύη για τις διαπιστώσεις τους και επιδίωξαν να υπάρξει έλεγχος από ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, η πρωτοβουλία αυτή είχε τη στήριξη της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Σοφίας Τζιτζίκου.

Οπως φάνηκε, ωστόσο, και από το ηλεκτρισμένο κλίμα και την ένταση που επικράτησε κατά τη γενική συνέλευση της Εθνικής Επιτροπής προχθές, είναι πολλοί εκείνοι στο εκτελεστικό συμβούλιο που αντιδρούσαν στην «είσοδο» ανεξάρτητου φορέα για τον οικονομικό έλεγχο του οργανισμού, επιθυμώντας το θέμα να λυθεί «εκ των έσω».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!