Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Τζέιμι Ολιβερ: Ημασταν στο χείλος του γκρεμού
[Η Καθημερινή]: Τζέιμι Ολιβερ: Ημασταν στο χείλος του γκρεμού

[Η Καθημερινή]: Τζέιμι Ολιβερ: Ημασταν στο χείλος του γκρεμού

O διάσημος Βρετανός σεφ Τζέιμι Ολιβερ, που διαθέτει περιουσία ύψους 167,2 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Ολα άρχισαν πριν από έναν χρόνο, όπως αναφέρει σε εκτενή συνέντευξή του στους Financial Times. Αναγκάστηκε τότε να διοχετεύσει περίπου 14,5 εκατ. ευρώ στην αλυσίδα εστιατορίων του Jamie Italian για να μη χρεοκοπήσει. Είχε ξεκινήσει με ένα εστιατόριο το 2008 στην Οξφόρδη και έφθασε να έχει 43 το 2016.

«Θα σας το πω με μία φράση: Ξεμείναμε από λεφτά», εξηγεί χωρίς περιστροφές στους Financial Times. «Δεν το περιμέναμε, όμως. Είχαμε τις ανά τρίμηνο συναντήσεις μας, είχαμε τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι έπρεπε να προσέξουν για να μη φθάσουμε σε αυτό το σημείο».

Ο Τζέιμι Ολιβερ δεν είχε άλλη επιλογή από το να διαθέσει κεφάλαια από την περιουσία του. «Είχα περιθώριο δύο ωρών για να το κάνω ή να αφήσω τα πάντα να χαθούν. Από τότε που ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου, όταν αποτύγχανα, ήξερα τον λόγο. Ομως για το Jamie Italian, ακόμα δεν ξέρω τι φταίει».

Το προηγούμενο δωδεκάμηνο ήταν πολύ οδυνηρό για τον Τζέιμι Ολιβερ. Πέραν των δικών του κεφαλαίων που διοχετεύθηκαν για τη διάσωση του Jamie Italian, πήρε δάνειο από την HSBC, ύψους 41 εκατ. ευρώ, και δόθηκαν επιδοτήσεις από άλλες εταιρείες του ομίλου Jamie Oliver Group.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!