Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: ΤτΕ: «Περίεργη» η αύξηση επισφαλειών στον τουριστικό κλάδο
[Η Καθημερινή]: ΤτΕ: «Περίεργη» η αύξηση επισφαλειών στον τουριστικό κλάδο

[Η Καθημερινή]: ΤτΕ: «Περίεργη» η αύξηση επισφαλειών στον τουριστικό κλάδο

Αιχμές για επιχειρήσεις σε κλάδους της οικονομίας που επλήγησαν λιγότερο ή καθόλου από την κρίση, αλλά δεν μειώνουν, όπως θα ήταν ευλόγως αναμενόμενο, το ποσοστό των δανείων το οποίο δεν εξυπηρετείται, άφησε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με θέμα «Ελληνικός Τουρισμός: Nέα Δεδομένα και Μελλοντικές Προκλήσεις».
Σε σχέση με τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό (καταλύματα και υπηρεσίες εστίασης) ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης παρατηρείται αύξηση του μεριδίου τους τόσο σε όρους προστιθέμενης αξίας όσο και στην απασχόληση. Παράλληλα, όμως, καταγράφηκε αύξηση και στο ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων επί του συνόλου των δανείων της εν λόγω κατηγορίας, με αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016 να ανέλθει σε 54,3%. Οπως σχολίασε ο κ. Στουρνάρας, το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλότερο του αντίστοιχου δείκτη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων του συνόλου της οικονομίας (45,1%) και είναι ένα φαινόμενο το οποίο θα πρέπει να διερευνηθεί και να αντιμετωπισθεί.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εκτίμησε ότι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για το σύνολο του έτους φέτος πιθανότατα θα παρουσιάσουν κάμψη, κατά τι ταχύτερη από τον μέσο όρο μείωσης της τελευταίας δεκαετίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!