Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: ΤτΕ: Εκτός στόχου τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
[Η Καθημερινή]: ΤτΕ: Εκτός στόχου τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

[Η Καθημερινή]: ΤτΕ: Εκτός στόχου τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Oι τράπεζες έχουν επιτύχει τους στόχους που έχουν θέσει για το τέλος Σεπτεμβρίου όσον αφορά στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ωστόσο εκτός στόχου βρίσκονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την πρώτη Έκθεση για τους Επιχειρησιακούς Στόχους Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων των τραπεζών που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, συνολικά οι τράπεζες έχουν επιτύχει τους στόχους που είχαν θέσει για την 30η Σεπτεμβρίου και μάλιστα κατάφεραν να τον ξεπεράσουν καθώς τα Μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα υποχώρησαν στα 106 δισ. ευρώ έναντι στόχου 106,9 δισ. ευρώ. Ο δείκτης Μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων διαμορφώθηκε το τέλος Σεπτεμβρίου στο 51% επιτυγχάνοντας ακριβώς το στόχο που είχε τεθεί.

Αντιθέτως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαμορφώθηκαν στα 79,3 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 1,5% σε σχέση με το ποσό – στόχο των 78,1 δισ. ευρώ που είχε τεθεί. Αντίστοιχα ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων παρέμεινε σταθερός στο 38% έναντι στόχου 37% που είχε τεθεί για την ίδια περίοδο. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα δημοσιεύει, σε τριμηνιαία βάση, σχετική έκθεση για την εξέλιξη των επιχειρησιακών στόχων και των επιλεγμένων δεικτών απόδοσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, συγκριτικά με τους στόχους που έχουν ήδη τεθεί από τις τράπεζες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!