Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Τσίπρας: «Δεν παζαρεύουμε ούτε σπιθαμή ελληνικής γης»
[Η Καθημερινή]: Τσίπρας: «Δεν παζαρεύουμε ούτε σπιθαμή ελληνικής γης»

[Η Καθημερινή]: Τσίπρας: «Δεν παζαρεύουμε ούτε σπιθαμή ελληνικής γης»

Η συνεχιζόμενη ένταση στο Αιγαίο δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελλόριζο, δεδομένων και των τουρκικών θέσεων σε σχέση με το ακριτικό νησί. Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε από εκεί πολλαπλά μηνύματα προς την ηγεσία της γείτονος. Μήνυμα αποφασιστικότητας της Αθήνας για υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, μήνυμα ετοιμότητας για άμεση απάντηση στις όποιες προκλήσεις, αλλά και μήνυμα ότι οι διμερείς σχέσεις θα πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητα που θα επιτρέψει την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας, της συνεργασίας στο εμπόριο και τον τουρισμό ανάμεσα στις δύο πλευρές προς αμοιβαίο όφελος. Πάντως, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι από την κυβερνητική αποστολή στο ακριτικό νησί με τον ιδιαίτερο συμβολισμό για τα εθνικά θέματα απουσίαζε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ τον πρωθυπουργό συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν φοβάται και κανέναν», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει ότι «απ’ άκρη σ’ άκρη δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε ούτε σπιθαμή γης». Ακολούθως, τόνισε ότι «δεν απειλούμε κανέναν, διότι επιδιώκουμε πάντα τη συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας», ενώ υπογράμμισε τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε ως «ένδειξη πραγματικά καλής θέλησης» την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, προκειμένου να συλλυπηθεί για την απώλεια του σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!