Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ο Τσακαλώτος στη λίστα του Politico με τις προσωπικότητες του 2018
[Η Καθημερινή]: Ο Τσακαλώτος στη λίστα του Politico με τις προσωπικότητες του 2018

[Η Καθημερινή]: Ο Τσακαλώτος στη λίστα του Politico με τις προσωπικότητες του 2018

Στη λίστα του Politico με τις 28 πλέον επιδραστικές προσωπικότητες του 2018, βρίσκεται ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος βρίσκεται στην 20η θέση, με το Politico να εξηγεί, σχετικά με την επιλογή να συμπεριληφθεί ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στη συγκεκριμένη λίστα:

«Εάν η Ελλάδα εγκαταλέιψει την τρίτη διάσωσή της τον Αύγουστο όπως είχε προγραμματιστεί, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αξίζει μεγάλο μέρος της πίστωσης. Όχι ότι πολλοί Έλληνες είναι πιθανό να τον ευχαριστήσουν».

Το Politico συνεχίζει:

«Δεν θα δείτε πολλά χαρούμενα πρόσωπα στην Αθήνα», λέει ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Κουτσομύτης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις που επέφερε ο Τσακαλώτος και ο προϊστάμενος του πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπληξαν βαθιά την ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση έχει μειώσει τις συντάξεις, έχει αυξήσει τους φόρους και έχει μειώσει τον δημόσιο τομέα. Περισσότερο από το 20% του πληθυσμού είναι εκτός εργασίας. «Όταν ήρθε η ώθηση, κατέστη δυνατή η αποτροπή των ιδεολογικών προκαταλήψεών του», δήλωσε ο Γιάννης Παλαιολόγος, Έλληνας δημοσιογράφος και συγγραφέας που έχει γράψει εκτενώς για την κρίση. «Δεν είναι κάποιος που θα θέσει την πολιτική πάνω από τα συμφέροντα της χώρας».

«Όταν ο Τσακαλώτος ανέλαβε τη θέση του το καλοκαίρι του 2015, λίγοι περίμεναν μεγάλα πράγματα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο περιζήτητος προκάτοχός του, έφερε την Ελλάδα στο χείλος του οικονομικού Αρμαγεδώνα, ανταγωνίζοντας τους πιστωτές της Αθήνας με μια στάση διαβόητης περίθαλψης προς τις υποχρεώσεις της διάσωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!