Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: To Trustmark είναι το νέο σήμα αξιοπιστίας του ελληνικού e-εμπορίου
[Η Καθημερινή]: To Trustmark είναι το νέο σήμα αξιοπιστίας του ελληνικού e-εμπορίου

[Η Καθημερινή]: To Trustmark είναι το νέο σήμα αξιοπιστίας του ελληνικού e-εμπορίου

Το νέο σήμα αξιοπιστίας για το ελληνικό ηλεκτρονικό εμπόριο ανακοίνωσε χθες ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, γνωστός και ως Greek Ecommerce Association (GRECA). Πρόκειται για το σήμα Trustmark (www.trustmark.gr), το οποίο έρχεται να ενισχύσει την καταναλωτική εμπιστοσύνη στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του GRECA Φώτη Αντωνόπουλο, το σήμα Trustmark έχει διττό σκοπό. Αφενός πιστοποιεί τα ηλεκτρονικά καταστήματα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τον κώδικα δεοντολογίας του ηλεκτρονικού εμπορίου, αφετέρου αποτελεί διαβεβαίωση και εγγύηση προς τους καταναλωτές που επισκέπτονται το εκάστοτε αξιολογημένο ηλεκτρονικό κατάστημα ότι συμμορφώνεται πλήρως στη νομοθεσία, τηρώντας τις βέλτιστες πρακτικές, όπως αυτές έχουν οριστεί μέσα από την αξιολόγηση πολλών ποιοτικών κριτηρίων.

Το GRECA Trustmark είναι εγκεκριμένο από τον οργανισμό Ecommerce Europe, και η Ελλάδα είναι η 15η χώρα της Ε.Ε. που το υιοθετεί. Σύμφωνα με τα στελέχη της GRECA, η υιοθέτηση της συγκεκριμένης πιστοποίησης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα εξωστρέφειας, καθώς ανοίγει νέους επιχειρηματικούς διασυνοριακούς δρόμους για τα ελληνικά e-shops. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 10.000 πιστοποιημένα ηλεκτρονικά καταστήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην Ελλάδα μόλις τέσσερα (mediamarkt.gr, you.gr, insurancemarket.gr και public.gr), αλλά σύντομα ο αριθμός τους θα ανέλθει, καθώς έχει προχωρήσει η πιστοποίηση άλλων 35 επιχειρήσεων (e-shops).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!