Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Tροπολογία Ν.Δ. για την προστασία πρώτης κατοικίας
[Η Καθημερινή]: Tροπολογία Ν.Δ. για την προστασία πρώτης κατοικίας

[Η Καθημερινή]: Tροπολογία Ν.Δ. για την προστασία πρώτης κατοικίας

Σε ρυθμούς καθημερινού αντιπολιτευτικού πρεσαρίσματος και ταυτόχρονης ανάδειξης των δικών της πρωτοβουλιών μπαίνει η Πειραιώς άμα τη επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ, καθώς ήδη για σήμερα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. με το στενό επιτελείο του για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.
Την ίδια ώρα, η Πειραιώς αρνείται να παίξει στο κυβερνητικό παιχνίδι των διαρροών, απαντώντας στα non papers της κυβέρνησης, και επιμένει στην ανάδειξη πτυχών της «συμφωνίας αλήθειας», όπως αυτή της χθεσινής κατάθεσης τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Την ώρα που η κυβέρνηση με διαρροές ζητούσε από τη Ν.Δ. να τοποθετηθεί σε σειρά ερωτημάτων, η Πειραιώς κατέθετε στη Βουλή τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017. Πηγές της Ν.Δ. έλεγαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «καλύπτοντας υπεύθυνα την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, προωθεί την εν λόγω τροπολογία», η οποία προβλέπει την αναστολή μέχρι το τέλος του 2017 της κατάσχεσης ακινήτων φορολογουμένων, εφόσον το ακίνητο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία, το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 13.900 ευρώ για άγαμο και 23.600 ευρώ για ζευγάρια και η αντικειμενική αξία της κατοικίας κατά τον χρόνο συζήτησης της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία τέκνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!