Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Τρεις ημέρες προθεσμίας από Μοσκοβισί για ολοκλήρωση της αξιολόγησης
[Η Καθημερινή]: Τρεις ημέρες προθεσμίας από Μοσκοβισί για ολοκλήρωση της αξιολόγησης

[Η Καθημερινή]: Τρεις ημέρες προθεσμίας από Μοσκοβισί για ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει τρεις ημέρες να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος έστειλε ο κοινοτικός επίτροπος κ. Πιερ Μοσκοβισί μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην Αθήνα.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι η συμφωνία θα πρέπει να γίνει με όλους τους θεσμούς ενώ δεν απέκλεισε ένα τέταρτο μνημόνιο αλλά και την ενδεχόμενη αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων μετά το 2018.

Εξάλλου, έδειξε ότι θεωρεί σημαντικές τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των επαφών που είχε σήμερα στην Αθήνα, ο κ. Μοσκοβισί κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει ότι επιπλέον μπορεί για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (staff level agreement) έως τις 5 Δεκεμβρίου και δήλωσε ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των θεσμών και για να καταλήξουμε σε συμφωνία πρέπει να συμφωνήσουν όλοι συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ.

Εφόσον συμβεί αυτό θα πρέπει και οι εταίροι της Ελλάδας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πετύχουμε μια συνολική συμφωνία με τη ρύθμιση του χρέους πριν το τέλος του 2016.

Ο Επίτροπος υποστήριξε επίσης ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τις ανησυχίες της Γερμανίας και δεν απέκλεισε να υπάρξουν συζητήσεις και μετά τις 5 Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!