Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Τριπλασιασμό των κλινικών μελετών επιδιώκει η κυβέρνηση
[Η Καθημερινή]: Τριπλασιασμό των κλινικών μελετών επιδιώκει η κυβέρνηση

[Η Καθημερινή]: Τριπλασιασμό των κλινικών μελετών επιδιώκει η κυβέρνηση

Την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει φορολογικό και νομοθετικό πλαίσιο για τον τριπλασιασμό του όγκου των κλινικών μελετών από τα 80 στα 250 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε, μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης της φαρμακοβιομηχανίας, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, που χαρακτήρισε τη φαρμακοβιομηχανία «ως κεντρικό στοιχείο για την οικονομική ανάπτυξη».
Στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Πασχάλης Αποστολίδης, παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι κλινικές μελέτες στη χώρα μας προσέγγισαν τα 80 εκατ. ευρώ, έναντι 85 εκατ. της Κύπρου, 630 εκατ. της Αυστρίας και 2.493 εκατ. του Βελγίου (2015). Να σημειωθεί ότι στο Βέλγιο το σύνολο της κρατικής φαρμακευτικής δαπάνης είναι όσο ο τζίρος των κλινικών μελετών.
Σε μία σειρά από χώρες έχει καθιερωθεί μια υπερέκπτωση των δαπανών έρευνας, εργαλείο με το οποίο προσελκύονται κεφάλαια από τις διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτές οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 400% της δαπάνης στη Σιγκαπούρη, 250% στην Τουρκία, 200% στην Τσεχία, 200% στην Ουγγαρία, 150% στην Ολλανδία. Στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό είναι 130% για την έρευνα αλλά στις κλινικές μελέτες είναι 100%. Η φαρμακοβιομηχανία ζητάει να πάει στο 130%.
O διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είπε ότι «για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου στήριξης της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον κλάδο, στόχος είναι η Ελλάδα να αναδειχθεί σε κέντρο διεξαγωγής κλινικών μελετών και σε βασικό προορισμό ιατρικών συνεδρίων και ιατρικού τουρισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!