Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Τρύπα 27 εκατ. στον ΟΛΘ ανακάλυψε ο νέος επενδυτής – Ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης
[Η Καθημερινή]: Τρύπα 27 εκατ. στον ΟΛΘ ανακάλυψε ο νέος επενδυτής – Ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης

[Η Καθημερινή]: Τρύπα 27 εκατ. στον ΟΛΘ ανακάλυψε ο νέος επενδυτής – Ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης

Τα σχέδια του νέου βασικού μετόχου του ΟΛΘ, της South Europe Gateway Thessaloniki, να εκκινήσει εντός του έτους τη διαδικασία έναρξης κατασκευής του προβλήτα 6 ανακοίνωσε η νέα διοίκηση της εισηγμένης. Το έργο αφορά την επιμήκυνση του προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων κατά 440 μ., με βάθος υποδοχής πλοίων 16,5 μ., καθώς και τον εξοπλισμό του με πέντε καινούργιες γερανογέφυρες.

Με αυτές τις νέες υποδομές, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα μπορεί να εξυπηρετεί πλέον μεγάλα πλοία new Panamax, μεταφορικής δυνατότητας 13.000-14.000 teu. Είναι αυτές οι καινούργιες γραμμές που φιλοδοξεί να προσελκύσει η νέα διοίκηση, προκειμένου να ξαναβάλει τον ΟΛΘ στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων, κομβικών τερματικών λιμενικών σταθμών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το μότο της παρουσίασης: «Ενας κόμβος, νέοι ορίζοντες». Την ίδια ώρα, όμως, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης αποκάλυψε «μαύρη τρύπα» 27 εκατ. ευρώ, που αφορά την κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού του ΟΛΘ σε σχέση με όσα είχαν δει οι επενδυτές όταν υπέβαλαν τις προσφορές στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν διαφορές με τα επίσημα στοιχεία και στα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε από τους ορκωτούς ελεγκτές να διαπιστώσουν ποια θα είναι η εικόνα και εκεί».

Ουσιαστικά, η κοινοπραξία που εξαγόρασε προ δύο εβδομάδων το 66% του ΟΛΘ έθεσε θέμα διαφορών στην εικόνα που έλαβε από τα δεδομένα της διαγωνιστικής διαδικασίας, σε σχέση με αυτά που παρέλαβε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!