Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Τρίωρη στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ
[Η Καθημερινή]: Τρίωρη στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

[Η Καθημερινή]: Τρίωρη στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα παραμείνει η πρωτεύουσα σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. λόγω της προειδοποιητικής στάσης εργασίας στην οποία προχωρούν οι εργαζόμενοι.

Τα σωματεία των εργαζομένων αντιδρούν στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων των ΣΤΑΣΥ.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, «μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα εκχωρεί στον ΟΑΣΑ την εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε προειδοποιητική στάση εργασίας».

Όπως σημειώνουν «δεν διεκδικούμε κάποιο συντεχνιακό, κλαδικό αίτημα. Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η καταστροφική και αδικαιολόγητη ρύθμιση τροποποίησης του άρθρου 5 του νόμου 3920/2011 που μειώνει τα έσοδα της ΣΤΑ.ΣΥ και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της».

Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι, πέραν από την τρίωρη στάση εργασίας, τα Σωματεία των Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις τους «για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ώστε να μην επιτρέψουν την απαξίωση της εταιρείας» και ότι «θα αγωνιστούν για να παραμείνει η ΣΤΑ.ΣΥ ζωντανή και να συνεχίσει απρόσκοπτα την παροχή του κοινωνικού έργου της».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!