Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: «Τρίγωνο ανομίας στο κέντρο της Αθήνας»
[Η Καθημερινή]: «Τρίγωνο ανομίας στο κέντρο της Αθήνας»

[Η Καθημερινή]: «Τρίγωνο ανομίας στο κέντρο της Αθήνας»

Λιγότερα από 1.800 μέτρα από την πλατεία Συντάγματος και μόλις μία ανάσα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πολυτεχνείο, τα βαριά ρολά γύρω από το φαρμακείο μόλις που επιτρέπουν να διακρίνεις τα περιγράμματα όσων βρίσκονται μέσα. Μετά το αρχικό «με συγχωρείτε, είμαστε κλειστά», τα ρολά ανοίγουν. Δεκαεπτά άνθρωποι, όλοι κάτοικοι του κέντρου, βρίσκονται εκεί, σε ακόμη μία συνάντηση.

Οι περισσότεροι μεσήλικες μεγάλωσαν στην περιοχή από το Μουσείο μέχρι τον Αγ. Παύλο και τον σταθμό Λαρίσης. Δούλεψαν και αγόρασαν τα σπίτια τους εκεί. Μόνον που, πλέον, τα παιδιά τους αποφεύγουν τις περισσότερες φορές να τους επισκεφθούν στην περιοχή. Ολοι έχουν να αφηγηθούν δικές τους, προσωπικές ιστορίες. Για τις επιθέσεις που βίωσαν, το δράμα των χρηστών και την έπαρση των εμπόρων, για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών, για την απουσία αστυνόμευσης και την εγκληματικότητα, για την εξάπλωση της παράνομης πορνείας, για την απόσυρση της αστυνομίας και, τελικά, της ίδιας της πολιτείας από το κέντρο.

«Υπάρχει υποχώρηση της παρουσίας της αστυνομίας και ταυτόχρονα αποχώρηση της πολιτείας απ’ όλες αυτές τις περιοχές. Υπάρχουν σημεία που η ΕΛ.ΑΣ. δεν εμφανίζεται καν. Παράλληλα, υπάρχει όμως και απόσυρση υπηρεσιών, τραπεζών, οργανισμών του Δημοσίου ακόμη και λεωφορειακών γραμμών… Ξέρετε η “φύση απεχθάνεται το κενό” και η απόσυρση της επίσημης πολιτείας από τις περιοχές αυτές, δημιουργεί τον κενό χώρο για να αναπτυχθούν όλες οι δράσεις ανομίας και εγκληματικότητας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!