Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ο Τραμπ είναι έτοιμος να επιβάλει δασμούς σε κινεζικές εξαγωγές 16 δισ. δολ.
[Η Καθημερινή]: Ο Τραμπ είναι έτοιμος να επιβάλει δασμούς σε κινεζικές εξαγωγές 16 δισ. δολ.

[Η Καθημερινή]: Ο Τραμπ είναι έτοιμος να επιβάλει δασμούς σε κινεζικές εξαγωγές 16 δισ. δολ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε χθες ότι θα υλοποιήσει την απειλή του και θα προχωρήσει σε νέο κύμα δασμών σε κινεζικά προϊόντα. Για ακόμη μία φορά προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Πεκίνου, που απείλησε με αντίποινα. Μέχρι στιγμής, οι κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν πλήξει τις εξαγωγές της Κίνας, αν και μειώθηκε κάπως το εμπορικό πλεόνασμά της από το εμπόριο με τις ΗΠΑ.

Στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών έδωσαν χθες στη δημοσιότητα κατάλογο με 279 κατηγορίες κινεζικών προϊόντων, αξίας 16 δισ. δολαρίων, στα οποία θα επιβληθούν δασμοί 25% στις 23 Αυγούστου. Λίγο αργότερα, το Πεκίνο ανακοίνωσε δασμούς επίσης 25% σε ίσης αξίας αμερικανικά προϊόντα. Εως τώρα οι δασμοί αφορούν κυρίως βιομηχανικά προϊόντα της Κίνας, με τον κατάλογο που δημοσιοποιήθηκε χθες να περιλαμβάνει μοτοποδήλατα, ηλεκτρικούς κινητήρες, χημικά και υλικά για σιδηρογραμμές. Το Πεκίνο σκοπεύει να επιβάλει δασμούς στο πετρέλαιο και στα αυτοκίνητα από τις ΗΠΑ.

Εχει προηγηθεί το πρώτο κύμα δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας δισ. δολαρίων, που επέβαλε η Ουάσιγκτον στις 6 Ιουλίου. Το Πεκίνο απήντησε με ίσους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 34 δισ. δολαρίων. Χθες, πάντως, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν τον Ιούλιο περισσότερο απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί. Οι εξαγωγές της, ειδικότερα στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 12,2%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!